E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBrezilya krize mi sürükleniyor?---

Brezilya krize mi sürükleniyor?

Brezilya krize mi sürükleniyor?
22 Şubat 2011 - 08:32 borsagundem.com

Wace ve Rajpal´a göre, özellikle endişe verici olan şey ise kredi borçlularının ne kadar aldıklarına dair çok az kontrol var

MW Global Financials´dan Marshall Wace ve Amit Rajpal, Financial Tİmes için yazdıkları makalede Brezilya´nın bir kredi krizine doğru gittiğini kaydettiler.
Brezilya´da kredi büyümesinin hızı konusunda endişelenmek için sebepler var, krediler 2002-2010 arasında iki katından fazla yükseldi. Wace ve Rajpal´a göre, özellikle endişe verici olan şey ise kredi borçlularının ne kadar aldıklarına dair çok az kontrol var.
Fakat en azından bu aşamada subprime krizi var demek telaşlandırıcı görünüyor. Mortgage kredileri GSYH´nin yüzde 5´inden azı ve Brezilya´da teminatlı borç yükümlülüğü diye bir şey yok.
Kredilerde hızlı büyüme olsa da GSYH´ye oranları hala düşük, yüzde 47. Birçok ekonomist alarm çanlarının çalmasından önce kredilerin GSYH´nin yüzde 60´ına kadar çıkabileceğini düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)