E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBrezilya ve Çin'in ticaret savaşı---

Brezilya ve Çin'in ticaret savaşı

Brezilya ve Çin'in ticaret savaşı
31 Ocak 2011 - 14:24 borsagundem.com

Brezilyalı şirketler kur rekabeti yapamadığı için endişeli. Brezilya Çin´den yuanın değerini yükseltmesini istedi

Çin geçen yıl Brezilya´ya 17 milyar dolarlık doğrudan yatırım yaptı. Brezilyalı şirketler kur rekabeti yapamadığı için endişeli. Brezilya Çin´den yuanın değerini yükseltmesini istedi.
Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Çin´in geçen yıl Brezilya´ya en çok yatırım yapan ülke olmasının ardından Brezilya ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin artması bekleniyor.
Brezilya Merkez Bankası´nın verilerine göre, Çin geçen yıl Brezilya´ya 17 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım gerçekleştirdi.
Ancak realdeki değer artışıyla Çin´den yapılan ithalatın daha da ucuzlaması, Brezilyalı şirketlerin rekabet gücünü azaltıyor. Bu yüzden Brezilya Çin´den yuanın değerini yükseltmesini istedi.
Öte yandan Çinli kredi derecelendirme kuruluşu Dagong, ABD’nin küresel bir kredi savaşına ortam hazırladığını söyledi. 2011 kredi risk görünümü raporunu açıklayan Dagong, Çin ve diğer gelişen ülkelerin, öngörülemeyen zararların önüne geçmek için ABD hazine tahvili alımlarını azaltabileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)