E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBrezilya vergi reformuna odaklandı---

Brezilya vergi reformuna odaklandı

Brezilya vergi reformuna odaklandı
02 Ocak 2011 - 23:05 borsagundem.com

Brezilya'nın ilk kadın Devlet Başkanı Dilma Rousseff, selefi Silva'nın ekonomik alanda sağladığı başarıları daha da ileri götürme sözü verdi

 
Rousseff, dün kongrede yemin ederek görevine başladıktan sonra yaptığı konuşmada, vergi reformuna odaklanacağını ve gelecek on yılda yoksulluğu ortadan kaldırmaya yardım edecek diğer adımları atacağını söyledi. Ülkedeki karmaşık vergi sisteminde reform yapacağı sözü veren Rousseff, enflasyon için ''bela'' ifadesini kullanarak, fiyatları kontrol altında tutacağını belirtti.
Yeni keşfedilen petrol yataklarıyla ilgili ''geleceğimizin pasaportu'' tanımlamasını yapan Rousseff, ''Brezilya'da birçok şey düzeldi, ancak bu sadece yeni bir dönemin başlangıcı'' dedi.
Önemli atılımlara rağmen halen birçok güçlükle karşı karşıya olan bir ekonomiyi miras alan Rousseff'in, para birimi realin aşırı değerlenerek sanayiye zarar vermesi, enflasyonu körükleyen fazla kamu harcaması ve yatırımların önünde engel olarak duran bürokrasi gibi sorunları çözmesi gerekiyor.
Eski Devlet Başkanı Lula'nın sekiz yıllık iktidarı döneminde izlenen sosyal politikalar ve ekonomideki istikrarlı yönetim sayesinde 20 milyondan fazla kişi yoksulluktan kurtuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)