E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrezilya'nın altın rezervleri patladı---

Brezilya'nın altın rezervleri patladı

Brezilya'nın altın rezervleri patladı
21 Aralık 2012 - 08:31 borsagundem.com

Rusya, Belarus ve Güney Kore'nin ardından Brezilya da altın rezervlerini ikiye katladı

Güney Kore'den Rusya ve Belarus'a kadar birçok ülkenin merkez bankasının varlıklarını çeşitlendirmek için altın almasıyla Brezilya Kasım'da altın rezervlerini 3. kez artırdı. Latin Amerika'nın en büyük ekonomisi Brezilya altın rezervlerini Ağustos'tan bu yana ikiye katladı.
Brezilya'nın altın rezervleri Kasım'da 14.7 metrik ton artarak 67.2 tona çıktı ve Kasım 2000'den bu yana en yüksek düzeyine işaret etti. Ülke Eylül'de 2008'den bu yana ilk kez altın rezervlerine ekleme yaparak 1.7 ton artırmıştı. Brezilya Ekim'de de 17.2 ton altın aldı. Rusya'nın altın rezervleri geçtiğimiz ay 2.9 ton artarken, Belarus'un rezervler 1.4 ton genişleti. Türkiye ise altın rezervlerini 5.9 ton azalttı.
Altının 12. yılını da kazançla kapamaya hazırlanması ve yatırımcıların altın destekli ETP'lerde rekor düzeylere ulaşmasıyla merkez bankaları altın rezervlerini artırdı. Londra'daki Dünya Altın Konseyi, üğlkelerin yılın ilk 9 ayında 373.9 altın aldığını söyleyerke, yıl genelindeki alımların ise 450-500 ton ile sonlandıracağını öngördü.
Özellikle gelişmekte olan ekonomilerdeki merkez bankalarının varlık rezervlerindeki altın oranını artırmaya çalıştığına dikkat çeken National Australia Bank Ltd.'ın analistlerinden Alexandra Knight, bunun oldukça kaydadeğer miktarlara işaret etmesinden ötürü altın fiyatlarını destekleyebileceğini söyledi.
Spot altının onsu bugün Singapur saati ile 11:43'te 1,643.05 dolardan fiyatlandı. Bu yıl yüzde 5.1 yukarıda seyreden altın dün 1,635.70 dolardan 22 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini kaydetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)