E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBREZİLYA'NIN YENİ CUMHURBAŞKANI ROUSSEFF---

BREZİLYA'NIN YENİ CUMHURBAŞKANI ROUSSEFF

BREZİLYA'NIN YENİ CUMHURBAŞKANI ROUSSEFF
01 Kasım 2010 - 08:03 borsagundem.com

Brezilya'da seçmenler görev süresi dolan cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın yerini alacak kişinin belirleneceği seçimlerin ikinci turu için sandık başına gitti.

Sonuçta Lula'nın da desteklediği, eski danışmanlarından 62 yaşındaki Dilma Roussef oyların yüzde 55'ini alarak ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı oldu. Rakibi merkez sağ lider Jose Serra ise yüzde 45'te kaldı. Rousseff sonuçların netleşmesinden sonra yaptığı açıklamada, son yıllarda ülkeye hızlı büyüme getiren siyasetlerin devam edeceği sözü verdi. Dilma Rousseff'in, selefi Lui Inacio Lula da Silva'nın sol politikalarını devam ettirmesi bekleniyor. Önceliklerinin ise kamuda verimliliğin arttırılması, madencilik gibi sektörlerde devletin rolünün arttırılması ve ülkenin kötü durumdaki altyapısının güçlendirilmesi olacağı belirtiliyor. Brezilya'da ekim başında yapılan seçimlerin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50 sınırını aşamamıştı. Dilma Roussef, yüzde 47; en yakın rakibi, muhalefetin adayı Jose Serra ise yüzde 33 oranında oy almıştı. Seçimlerde mevcut başkan Luiz İnacio Lula da Silva, eski genel sekreteri Roussef'i halefi olarak göstermişti. Lula, anayasa gereği aralıksız üçüncü kez devlet başkanı olamıyordu. Ülkede askeri rejimin sona erdiği 1985'ten bu yana gerçekleştirilen altıncı devlet başkanlığı seçimine Brezilya, Lula döneminde sağladığı büyük ekonomik kalkınma ve uluslararası düzeyde önemli bir siyasal güç olmanın verdiği özgüvenle girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)