E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBRIC kağıtları rekor kırdı---

BRIC kağıtları rekor kırdı

BRIC kağıtları rekor kırdı
08 Şubat 2011 - 11:55 borsagundem.com

BRIC ülkelerinden şirketlerin global tahvil ihraci yoluyla temin ettikleri sermaye miktari ocak ayında tüm zamanların en yuksek seviyesine çıktı

Brezilya, Rusya, Hindistan ve Cin'den olusan BRIC ulkelerinden sirketlerin global tahvil ihraci yoluyla temin ettikleri sermaye miktari Ocak ayinda tum zamanlanin en yuksek seviyesine cikti. Dealogic'in verilerine gore Ocak ayinda bu sirketler 28 ihrac ile global piyasadan 19.5 milyar Dolar topladilar. Jefferies'in gelismekte olan piyasalar bas stratejisti Eric Ollom, "Bu varlik sinifina yatirim icin buyuk bir talep oldugu goruluyor. 2011 yilinda gelismekte olan piyasa yabanci para cinsinden borclanma kagitlarian talebin 2010 yilindaki 300 milyar Dolar'i asmasini bekliyoruz. Bunun ucte ikisi sirketlerin yapacagi ihraclarla gerceklesecek" diye konustu. BRIC sirketlerinin global tahvil ihraclarinda bundan onceki rekor Nisan 2010'da 14.9 milyar Dolar ile kirilmisti. Dealogic'in verileri 1995'e kadar gidiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)