E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBRIC ülkeleri OUT, gelişen piyasalar IN---

BRIC ülkeleri OUT, gelişen piyasalar IN

BRIC ülkeleri OUT, gelişen piyasalar IN
14 Nisan 2014 - 16:03 borsagundem.com

Girişim sermayesi şirketleri BRIC dışındaki gelişmekte olan piyasalara yöneldiler

Emerging Markets Private Equity Association (EMPEA) tarafından yapılan son çalışmaya göre, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den oluşan BRIC ülkeleri, artın 2001 yılında Goldman Sachs stratejisti Jim O'Neill'in raporunda ifade edilen hızlı büyüyen tanımını karşılamıyorlar 
ve yatırımcılar yeni pazarlara yöneliyorlar. 
Emerging Markets Private Equity Association raporuha göre girişim sermayesi şirketlerinin 2013 yılında BRIC üyesi olmayan gelişmekte olan ekonomilere yatırdıkları para yüzde 18 artarak son 5 yılın en yüksek seviyesi olan 11 milyar dolara ulaştı. Bu, gelişmekte olan piyasalara yatırılan toplam sermayenin yüzde 44'ünü oluşturuyor. 2013'de BRIC ülkelerine yatırılan sermaye 2012 yılına göre yüzde 20 ve 2011'e göre yüzde 38 azaldı. 
Ancak BRIC ülkeleri hala bir güç. Rusya dışındaki 3 BRIC üyesi Çin. Hindistan ve Brezilya, 2013'de gelişmekte olan ülkelere yönelen sermayenin yarısından fazlasını çektiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)