E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBRICS ülkelerinde "ortak borsa" gündemde---

BRICS ülkelerinde "ortak borsa" gündemde

BRICS ülkelerinde ortak borsa gündemde
30 Eylül 2024 - 07:55 borsagundem.com

Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkan Yardımcısı Babakov, “BRICS ülkeleri arasında malların ve hammaddelerin ulusal para birimleri üzerinden ticaretini yapacak ortak bir borsa kurulması, ülkelerimizin ekonomik bağımsızlığının teminatı olacaktır” dedi.

Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkan Yardımcısı Aleksandr Babakov, BRICS ülkeleri için ortak bir borsa kurulmasını önerdi. Bu borsa, ülkeler arası ticarette dolar bağımlılığını azaltmayı ve ekonomik egemenliği güçlendirmeyi amaçlıyor.

Babakov’a göre, böyle bir borsa, ülkeler arasındaki ticaretin üçüncü ülkeler veya dolaylı borsalar aracılığıyla yapılmasının yarattığı ek maliyetleri ve teslimat sürelerini ortadan kaldırarak, ticareti önemli ölçüde hızlandırabilir. Ayrıca, stratejik öneme sahip ürünler, özellikle enerji kaynakları, metaller ve tarım ürünleri için doğrudan erişim sağlayarak işlem sürecini optimize edecektir.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Devlet Duması Başkan Yardımcısı Babakov, “BRICS ortak borsası, finansal istikrarı sağlamak ve döviz risklerine karşı korunmak için etkili bir araç olabilir. Küresel borsalarda yapılan ticaret genellikle ABD doları veya diğer Batı para birimleriyle yapılan işlemlerde döviz risklerini beraberinde getiriyor. Kendi borsamızın kurulması, BRICS ülkelerinin dolardan uzaklaşmasına, ulusal para birimleriyle işlem yapmasına veya blok zinciri temelli tek bir sanal para birimi geliştirilmesine olanak sağlayarak, dış döviz dalgalanmalarına bağımlılığı önemli ölçüde azaltacak ve mali egemenliği güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

Babakov ayrıca, bu borsanın BRICS ülkeleri arasındaki ekonomik koordinasyonu ve entegrasyonu güçlendireceğini belirtti. Babkova göre ortak borsa, pazar eğilimleri hakkında bilgi alışverişi yapmayı, düzenleme alanında iş birliğini ve ortak standartların geliştirilmesini sağlayarak, ülkeler arasındaki ekonomik iş birliğini artıracak.

Son olarak Babakov, BRICS borsasının yeni teknolojilerin uygulanması ve ülkelerin ekonomik modernizasyonu için bir platform olacağını vurguladı. Aleksandr Babakov, “Bu borsa, blok zinciri ve yapay zeka gibi ileri teknolojilerin uygulanmasıyla ticari işlemleri daha şeffaf, verimli ve güvenli hale getirecek. Aynı zamanda yatırımların çekilmesi ve finansal piyasaların geliştirilmesi için yeni fırsatlar sunacak” dedi.

Babakov, bu borsanın başarıyla faaliyet gösterebilmesi için özel bir takas merkezi kurulması gerektiğini de ekledi. Aleksandr Babakov, “Sonuç olarak, BRICS borsası, ülkelerimizin ekonomik egemenliği ve bağımsızlığının önemli bir sembolü olacak ve çok kutuplu bir dünya düzeninin güçlenmesine katkı sağlayacaktır” diye ekledi.

Rusya: Türkiye BRICS'e tam üyelik başvurusu yaptıRusya: Türkiye BRICS'e tam üyelik başvurusu yaptı

 

Türkiye BRICS üyeliği için resmen başvurdu muTürkiye BRICS üyeliği için resmen başvurdu mu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)