E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBrokerların bir suçu yok---

Brokerların bir suçu yok

Brokerların bir suçu yok
21 Haziran 2011 - 11:25 borsagundem.com

İstanbul'da gerçekleştirilen borsa operasyonunda 29 kişi gözaltına alındı

ELİF BATU YENER - BORSAGUNDEM.COM
Aralarında Mecnur Çolak'ın yanı sıra eski Milli Kaleci Engin İpekoğlu’nun da bulunduğu söylenen 29 kişilik borsa operasyonunun perde arkasında sanıldığı gibi brokerların olmadığı bildirildi. İstanbul menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) birçok hissede teminatsız olarak açığa işlem ve manipülasyon yaptıkları iddiasıyla bu saban saat 06.00 civarında alınmayla başlayan operasyonun “broker operasyonu” olduğu bilgileri yayın kuruluşlarında yer almıştı. Ancak bu operasyonun brokerlarla bir ilgisi olmadığı doğrudan müşteri odaklı olduğu bildiriliyor.
Yayın kuruluşlarında brokerlarla ilgili çıkan haberlere tepki gösteren ve Borsagündem’e açıklamada bulunan Borsa Uzmanları Derneği Başkanı Ayfer Çor, “İMKB’deki brokerların hepsi ekmeğinin peşinde ve operasyonla bir ilgileri yok” dedi. İMKB’deki tüm brokerların işinin başında olduğuna dikkat çeken Çor, broker kayıtlarının İMKB’de tutulduğuna dikkat çekerek, “Bu işi brokerlar yapıyormuş gibi göstermek doğru değil. Burada herkes sakin ve işinin başında” diye konuştu. Operasyonun müşteri odaklı olabileceğine dikkat çeken çor, “Uzaktan erişim var ve herkes evinden de işlem yapabiliyor sonuçta. Müşteri odaklı olabilir ya da bu müşterilerin çalışanları olabilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zahit21 Haziran 2011 23:42

    brokerlar niçin var biliyomusunuz?. emir önceliği sağlayıp garibanları yolmak için var. ama kendilerine sorsanız cennetliktir mübarekler. imkb de yıllardır brokerlar milleti dolandırıyor, kimsenin haberi yok. emir sıraları ile oynayan kurumlar var. müşteri emirlerini yasak olmasına rağmen keyfe keder sıraya koyan aracı kurumlar var. bir araştırılsa ardından ne çetelerin ön sıraları kaptığı çıkar..

  • klyb21 Haziran 2011 11:41

    teknolojinin bu kadar yaygın kullanıldığı bir zamanda hala brokerler niye varlar anlamış değilim, imkb binasının nediye hala duruyor anlamıyorum, zaten artık borsa internet üzerinde işlem görüyor,kimse kağıt almak için imkb binasına gittiği yok o zaman .... Bir şu aşağılık manüpülatörler,borsaya ky gelmiyor, tabiki gelmez bu benzerleri varsa nasıl gelecek ky ve yatırımcı... birde milli kaleci.... tüüüüüüüüüüüüüüüü

  • Neden Borsayı Yükseltmediniz???21 Haziran 2011 11:34

    Herhalde bu operasyon neden borsayı yükseltmedinizde, düşürdünüz operasyonudur.Allah bilir ya Borsayı yükseltselerdi eğer operasyon felan olmazdı