E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBTK yeni eleman alacak---

BTK yeni eleman alacak

BTK yeni eleman alacak
27 Ocak 2013 - 10:53 borsagundem.com

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu merkez teşkilatına yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak giriş sınavıyla uzman yardımcısı alacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu merkez teşkilatına yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak giriş sınavıyla toplam 17 idari uzman yardımcısı alınacak.
Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu merkez teşkilatına yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak giriş sınavıyla siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden 15, iletişim fakültelerinden 2 olmak üzere, toplam 17 idari uzman yardımcısı alınacak. Giriş sınavına katılmak isteyen adayların Kurumun internet sitesinde (www.btk.gov.tr) yer alan başvuru formunu doldurarak, elektronik ortamda göndermeleri gerekecek. Başvurular, 13-19 Şubat tarihleri arasında, Kurumun merkez teşkilatının bulunduğu “Yeşilırmak Sokak No.16 Demirtepe/Ankara” adresine şahsen ya da postayla yapılacak. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, önce yazılı sınava alınacak. Yazılı sınav, 10 Mart tarihinde, saat 10.00’da Ankara Atatürk Lisesi’nde yapılacak.
SINAV KONULARI
Adayların yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları gerektiği bildirilen ilanda, sınav konuları şöyle sıralandı:
“-Siyasal bilgiler (bilimler), iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri mezunları için: Anayasa Hukuku ve TC Anayasası, İdare Hukuku, Borçlar Hukuku (Genel Esaslar), Medeni Hukuk (Başlangıç Hükümleri, Şahsın Hukuku), Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku), Ceza Hukuku, Uluslararası Hukuk, Elektronik Haberleşme Hukuku, Makro İktisat, Mikro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Para Banka, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Vergi Hukuku, Bütçe ve Türk Vergi Sistemi, Genel Muhasebe, Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Bütçeleme ve Mali Tablolar Analizi.
-İletişim fakülteleri veya bölümleri mezunları için: Anayasa Hukuku ve TC Anayasası, İdare Hukuku, İletişim Hukuku, Elektronik Haberleşme Hukuku, Temel İletişim Kavramları, İletişim Tarihi, İletişim Süreçleri ve Modelleri, Kitle İletişim Kuramları, İletişim Etiği, İletişim Sosyolojisi, İletişim Felsefesi, Kurum Kimliği ve Kurumsal İletişim, Türk Basın Tarihi, Siyaset Bilimi, Türk Dış Politikası.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)