E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu anket çok tartışılır!---

Bu anket çok tartışılır!

Bu anket çok tartışılır!
27 Ağustos 2013 - 12:26 borsagundem.com

Yerel seçimlerde kimin oyu ne kadar olacak? SONAR anketinden çıkan sonuç epey tartışılacağa benziyor

SONAR Araştırma'nın Ağustos 2013 tarihli son anketi yayınlandı. Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır? Yerel seçimlerde kimin oyu ne kadar olacak? İşte bu sorulara yanıt arayan SONAR anketinden çıkan sonuç epey tartışılacağa benziyor.
12 Haziran genel seçim sonuçlarını neredeyse birebir doğru tahmin eden SONAR'ın anketinen çıkan sonuç, Erdoğan'ın dün Rize'de yaptığı konuşmada "Yüzde 50 yetmez yüzde 75 neden olmasın" sözlerini hatırlattı.
İŞTE SONAR ANKETİNDEN ÇIKAN SONUÇLAR:

Sonar'ın anketine göre AK Parti'nin oy oranı Haziran 2011'deki oranın altına indi ve %44,64 olarak belirlendi.
CHP ve MHP'nin oy oranları ise artış gösterdi.
BU PAZAR SEÇİM OLSA...

Anket sonuçlarına göre, (kararsız seçmenin oyu da partilere göre dağıtıldığında) bu pazar günü seçim yapılsa seçmenin % 44,64'ü AK Parti'ye, % 28,14'ü CHP'ye, % 16,07'si MHP'ye, % 6.11'i ise BDP'ye oy verecek.
KARARSIZ SEÇMENLER

Sonar'ın anketine göre kararsız seçmenler ise %6,67 gibi bir orana sahip.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • LEJYONER.27 Ağustos 2013 14:04

    Bugüne seçim yapılsa milletimizin birçoğu hala karamsar durumda ama akıllarında sadecetek şey var oda imralıylan yapılan karşılıklı görüşmeler millet hepaynı şeyi söylüyor yahu erdoğan seçimlerden önce bizlere ben apoy lan anlaşarak PKK yı bitireceğim diye bialere sözmü verdide bu işin üzerine bukadar gitti ve dışarıdaki ülkelerin iç meselelerine aşbakanın karışması zaten emekliler ayakta kalabilmek için hayatını sürdüre bilmeleri için her yolu denemelerine rağmen başbakanın emeklilere karşı tutumu çok kötüu yüzden emekliler evlatlarınada tembih ediyor bakınbu partiye oylarımızı verdik birdaha bu partiye oy verirseniz BABALIK hakkımız haram olsun diyoruz ve bunun içinde bende varım.çünkü bir emekli olarak canımızı erdpğan çok yaktı o sadece parti içi hizmet yapan onlara yalakalık yapanlar el etek öperek geçimini sağlayanlar ve yapılmamış birşeyi yapılıyormuş gibi gösteremeye çalışanlar işte bunlar partilerinin sonunu getireceklerdir.bende yalaka yağcı biri olsaydım banada mutlaka parti içinde görev vererek aldığım maaşa bakardım ama bizler herzaman doğruluğun pelşindeyiz kimolursa olsun.

  • türkiye27 Ağustos 2013 13:30

    başbakanımızın oy oranını açıklıyorum benden demesi %59 65 arası

  • kafkas27 Ağustos 2013 13:26

    seçimlere kadar salya sümük ağlaya ağlaya %35 alırlar sonrada göbek atarlar.artık takke düştü kel göründü.

  • matriks27 Ağustos 2013 13:22

    başka bir anket % 55 falandı sanırım asıl alması gereken oy % 15 ama ortaya alternatif koyacak halkı ikna edecek bence gelince iş yaparım diyecek muhalefet olmadığı için %45-50 rahat alır götürür yine 70 milyondan ülkeyi idare edecek alternatif ciddi bir ekip çıkmaması kötü birşey

  • tolga27 Ağustos 2013 12:55

    Yabancilarin Turkiye'den cikis sebebi sadece mevcut global konjonktur degil. Gelecek genel secimlerde (yerel secim sonuclari zaruri olarak bir erken genel secimi tetikleyebilir) Turkiye'de artik bir tek parti iktidarinin mumkun gorunmemesidir. Koalisyonun hangi partilerce kurulacagina iliskin senaryolar netlesmeden de donmeyeceklerdir. Aslinda cikan her yabanci yatirimin/yatirimcinin secimler sonrasi donmesini beklemek de yanlis olur. Cunku tek parti donemindeki istikrar ortamini bulamazlar. Ama daha ileriye tasinmis bir demokrasi, insan haklari ve laiklik ile daha seffaflasmis sirket operasyonlari ve daha Batili bir Turkiye onlara ne kadar daha cok veya daha az cazip gelecek, ilerleyen zaman bunu gosterecektir.

  • Neden olmasın 27 Ağustos 2013 12:54

    ÇOK doğru bir tespit ,size oy verenlerin % 75 inden anca oy alırınız,son seçimde hemen hemen %50 oldu oyunuz hadi bunun %75 ini hesap edin.

  • taklamakan27 Ağustos 2013 12:50

    apoyla el sıkışan adama oy verenin aklına şaşarım.

  • ALİ27 Ağustos 2013 12:47

    BİZİM EMEKLİLİK HAKKIMIZI VERMESSE YÜZDE 35 ALACAK,