E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu dönemde hisse yatırımcısı ne yapmalı?---

Bu dönemde hisse yatırımcısı ne yapmalı?

Bu dönemde hisse yatırımcısı ne yapmalı?
11 Şubat 2021 - 09:28 borsagundem.com

Borsalar yeniden zirve seviyelerine ulaştı! Ancak yükseliş genele yansımıyor. Hisse bazında hareketler öne çıkıyor.

Aşıya rağmen artan vaka sayıları, mutasyonla çoğalan virüs hisse senedi piyasalarını etkilemiyor. Borsalar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Peki bu dönemde yatırımcılar ne yapmalı? Bu soruya Zeynep Aktaş Milleyt’teki köşesinden yanıt verdi:

Pandemi sürecinin uzayacağı görülüyor. Sektör seçimini yeniden gözden geçirmeli, kısa ve orta vadeli stratejiler revize etmeli. Yıl sonu bilançoları ile yeni değerlendirmeler yapılmalı. Yabancılar tahvilde alım yapıyor ancak hisse tarafında çok seçici. Bunun yanı sıra yeni yatırımcı gelmeye devam ediyor. Kurumsal yerli yatırımcılar da alım yapıyor.

Borsada yükseliş yerli yatırımcıyla sürüyor. Bunu destekleyen etkilere baktığımızda dijitalleşmeye hızla geçildi ve kurumlar çalışma programlarına online çalışmayı da aldı. Yaşanan bir yıllık süreç Kovid-19’a karşı yeni kabiliyetlerin gelişmesini sağladı. Para politikasındaki sıkı duruş, kurda gevşemeyi getirdi. Faizin yüksek seyri de mayıs sonrasında aşağı eğilim izlerse finansal tablolara da yansıyacaktır.

Banka hisselerindeki yükseliş için biraz daha zaman olduğunu görüyoruz. En azından yabancı satışları tamamen durulmalı. Maden, enerji, kimya, metal eşya sektörü ilgi gören sektörler. Bu sektörlerde ilk üç ayda yüzde 40’ın üzerinde getiriler oluştu.

Hizmet sektörü hisseleri borsada geriden geliyor. Aşılamanın yaygın etkisi görülmedikçe bu sektörde sancılı süreç devam edecek. Ancak sektör hisselerinde uzun vadeli bekleyenler yüksek getiriler elde edebilecek.

Borsa rallisini hangi güçler destekliyor?

 

Yakın zamanda borsalarda düşüş bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)