E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBu hafta dolar ve borsadaki beklentiler---

Bu hafta dolar ve borsadaki beklentiler

Bu hafta dolar ve borsadaki beklentiler
28 Kasım 2016 - 08:50 borsagundem.com

Kapital FX sabah raporunda bu hafta piyasalarda beklenen gelişmeleri değerlendirdi

Bu hafta ABD’de GSYH, tarım dışı istihdam, PCE ve ISM gibi önemli veriler açıklanacak. Bu veri akışının son dönemdeki olumlu veri trendiyle uyumlu olacağını düşünmekteyiz. Fed’in 14 Aralık toplantısı öncesindeki son önemli veri seti olması bakımından bu verilerin USD fiyatlamasına katkıda bulunması oldukça yüksek bir ihtimaldir. Verilerin olumlu trendin dahilinde gelmesi dolar endeksine 2002 sonrası zirveleri yeniletebilir, ABD 10 yıllık tahvil faizlerini de %2,5 üzerine taşıyabilir. USD’nin araya Şükran Günü girmesi nedeniyle piyasasında geçici bir soğuma görülmüş olabilir. Ancak veri haftasında yine USD tarafında güçliü fiyatlama eğilimleri göreceğimizi düşünüyoruz. Kısa dönemli trendler USD lehinedir, bu yüzden diğer enstrümanlar USD karşısında zayıf kalmaya devam edebilirler.

Haftasonu 4 Aralık’ta İtalya’da Anayasa referandumu var. Anayasa referandumu öncesindeki görünüm Matteo Renzi hükümeti aleyhine, eğer hükümet referandumu kaybederse Renzi’nin istifa etmesi muhtemel. Bu İtalya’ya yeni bir hükümet krizi getirebileceği gibi; EUR para biriminden çıkışın oylanmasını daha yakın bir geleceğe taşıyabilir. 8 Aralık’ta ECB toplanıyor ve varlık alım programının geleceğine karar verilecek. ECB’nin varlık alımlarını Mart 2017’ye doğru uzatması çok olası görünüyor. Buna dair bazı sinyaller bu hafta Mario Draghi’nin yapacağı iki konuşmada daha net olarak alınabilir. Draghi; 28 Kasım’da Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda, 30 Kasım’da ise Madrid’de konuşacak.

30 Kasım’da OPEC üyesi ülkeler Viyana’da üretim kotasını tartışacaklar. Öncesinde de 28 Kasım’da bir öngörüşme yapılacak. Son yapılan açıklamalar üretici ülkelerin arz kesintisine dair anlaşma noktasına biraz daha yakın olduklarını gösteriyor. Üretici ülkeler; düşük petrol fiyatlarının yarattığı ekonomik sorunlar ve piyasa payı arasında bir ikilem yaşamaktaydı. Petrol fiyatlarının trendine dair son derece önemli sonuçlar çıkacaktır. OPEC toplantısından sonra da OPEC dışı üretime dair görünüm gündemde daha sık yer edebilir.

Stratejik olumsuzluklar ve politik tansiyon Türk finansal varlıkları üzerinde baskı yaratmaya devam edecek görünüyor. Bu elbette Merkez Bankası’nın elinde olmayan bir faktör. Merkez Bankası’nın bu faiz hamlesi, risk faktörlerindeki olumsuzluk nedeniyle yetersiz kaldı. 296 seviyesindeki 5 yıllık kredi temerrüt swapı (CDS) ve tahammül sınırlarının ucunda gezinen borçlanma maliyetleri çerçevesinde biz kurlardaki olumsuzluğun devam edebileceğini görmekteyiz.

Borsada yatırımcı eğilimi hisse senedi pozisyonlarını boşaltmadan USD uzun pozisyonuyla korunma şeklindedir. Şirketler arasında döviz pozisyonlarının durumuna göre ayrışmalar görülmesi beklenebilir. Biz 80.000 ana direncinin üzerinde kalıcılık beklememekteyiz, 80.000 üzerinde bir yukarı trend oluşması için yeterli temel faktörlerin de ortada olmadığını görüyoruz. Türk finansal varlıkları üzerindeki baskının hisse senetleri piyasası üzerine de sirayet etmesini olası sonuçlardan birisi olacaktır. Bu kapsamda biz borsada aşağı yönlü risklerin ağırlıkta olduğunu düşünüyoruz.

Kapital FX

BİST kuyruğunu dik tuttu

 

Altın kayıplarını azalttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)