E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBu hafta dolara dikkat!---

Bu hafta dolara dikkat!

Bu hafta dolara dikkat!
23 Şubat 2014 - 13:53 borsagundem.com

Analistler ABD'den gelecek verilerin zorlu kış şartları nedeniyle beklentilerin altında kalmasının dolarda düşüş riski yaratabileceğine işaret etti

Pazartesi itibariyle dolar için kritik bir hafta başlıyor. ABD'den aralarında dayanıklı mallar ve tüketici güveni gibi ekonomiye güveni temsil eden verilerin de dahil olduğu bir dizi yeni veri gelecek.

CNBC'ye konuşan döviz uzmanları verilerin beklentilerin altında kalmasının dolarda düşüş baskısı yaratacağını belirtti. Westpac Bank Küresel Döviz Stratejileri Şefi Robert Rennie, "Hava şartlarının veriler üzerinde etkisinden dolayı istihdam verisi hesaplanmakta zorlanıyor. Kötü veri gelebilir" dedi. Uzmanlar ortalamanın altında gelecek verilerin dolarda düşüş yaratabileceğine işaret etti. CNBC'nin dolarla ilgili anketi de düşüş beklentilerinin altını çizdi. Ankete katılan 17 ekonomisten 6'sı dolarda düşüş beklerken, 5'i yükselişe işaret etti. 5 kişiyse doların etkilenmeyeceğine işaret etti.

GÜVENLİ LİMAN KAÇISI

Dolar, yatırımcıların Ukrayna, Venezuela ve Arjantin'de devam eden siyasi sıkıntılardan kaçmak için güvenli liman arayışına girmelerinden de etkilendi. Bu süreçte yatırımcıların Japon yeni ve İsviçre Frangı yatırımları arttı. Royal Bank of Scotland'ın Döviz Stratejisti Greg Gibbs, "Endişeler yatırımcıların kısa pozisyon da olsa yen yatırımlarını artırmasına neden oluyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramazan23 Şubat 2014 19:06

    dolardaki yüseliş sürecektirtemkinli olmakta fayda var

  • kenan23 Şubat 2014 17:06

    doları, zaten tahtakalede bir grup,özellikle spkeülatif hareket ederek hükümeti yıprapmak babaın da yükseltiler simdi spk bunu izlemeye aldı, bıçak gibi kesilmişti. bu bakımdan dolar kesinlikle düşecektir 2 nin altına inacektir

  • mehmet ateş23 Şubat 2014 16:50

    yatırımcıyı yanıltmayalım doların yükseleceğini herkez zaten biliyor eğerki seçimlerden istenilen oy gelmez ise geçmiş yıllarda olduğu gibi gözde yeniden döviz olaca ?