E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBu hafta piyasada öne çıkan gelişmeler---

Bu hafta piyasada öne çıkan gelişmeler

Bu hafta piyasada öne çıkan gelişmeler
31 Ekim 2016 - 09:12 borsagundem.com

KapitalFX sabah raporun bu hafta piyasada öne çıkacak gelişmeleri değerlendirdi.

Piyasaların odağı Kasım ayının başındaki Fed kararları ve ABD Başkanlık seçimleri olacak. Aynı zamanda ayın ilk haftası olması itibariyle ABD’de ve Türkiye’de de önem derecesi yüksek birtakım veriler olacak.

ABD’de 3. çeyrek GSYH verisinin beklentilerin üzerinde olmasıyla Fed opsiyon fiyatlamaları da faiz artırımı yönünde fiyatlama eğilimini kuvvetlendirmişti. Aynı şekilde biz ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de %1,86 seviyesine yükseldiğini gördük. Ancak FBI’ın ABD Başkan Adayı Hillary Clinton’ın e-postalarıyla ilgili soruşturmayı yeniden açması işin rengini değiştirdi. Donald Trump’ın Başkan seçilme ihtimali yine artarken, bu kapsamda USD’de düşüş gözlemlendi. Trump’ın Başkan seçilme ihtimalinin son dönemdeki en iyi göstergelerinden MXN’de de Asya seansında satış olduğu gözlemlendi.

Bir başka önemli gündem 29-30 Ekim’de Viyana’da yapılan OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin görüşmelerindeydi. Şu anki görüntü petrol üreticisi ülkeler arasındaki fikir ayrılığının derinleştiğini ortaya koymakta. Önümüzdeki ay yapılacak resmi toplantı öncesi bir anlaşma noktasından uzakta olunması petrol fiyatları üzerinde de baskı yarattı.

USDTRY kurunda yükseliş eğilimine ağırlık kazandıran etmenlerden birisi Fed faiz artırım beklentilerinin artmasıyla beraber ABD tahvil faizlerindeki yükselişin de ağırlık kazanmasıdır. İç jeopolitik ve siyasi faktörler de geniş resimde TRY’nin duyarlılığını artıran etmenlerdir. Fed faiz artırım ihtimalleri Trump’ın Başkanlık iddiasının kuvvetlenmesinin ardından %69’a gerilese de, USDTRY 3,11 üzerinde kalmaya devam etmektedir.

Bu hafta ABD’de ve Türkiye’de önem derecesi yüksek veriler açıklanacak. Bu verilerin ilki bugün gelecek olan ABD PCE verileri olacak. ABD’de Eylül ayında kişisel gelirlerin bir önceki aya göre %0,4 artması beklenmektedir. Buna bağlı olarak kişisel hacamalarda da aylık bazda da %0,4 artış olması beklenmektedir.

KapitalFX

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 31.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)