E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBu işte bir yanlışlık yok mu?---

Bu işte bir yanlışlık yok mu?

Bu işte bir yanlışlık yok mu?
18 Ocak 2011 - 12:05 borsagundem.com

3.86 liradan tahtadan halka arz yapıldı. 41 saniyede hisseler kapışıldı. İki günde fiyatı 5.68 liraya ulaştı. Bu yükseliş normal mi?

Hateks hisselerinde yaşanan fiyat hareketlerine akıl sır erdirmek mümkün değil! Hisseler 3.86 liradan halka açıldı. Daha doğrusu Birincil Piyasa'dan birilerine satıldı da diyebiliriz, çünkü kimsenin alım yapmasına fırsat kalmadan 41 saniyede hisselerin tamamı tükendi. Hatta bir o kadar da fazla talep geldi. Dev şirketler hisselerinin satmakta zorlanırken Hateks diye bir şirket çıkıyor ve hisseleri kapış kapış satılıyor. Diyelim ki kapışıldı...
Peki iki günde 5.86 liraya yükselen hisse halka arz fiyatının neredeyse yüzde 50 üzerine çıktı. Bu yükseliş normal mi? Hateks yönetimi ucuz fiyattan mı halka açtı şirketini? Yoksa birileri şirketle ilgili çok önemli bilgi mi sızdırdı? Bu kadar kısa sürede yaşanan çıkış normal mi?  İzliyoruz...
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 23 Ocak 2011 18:18

    sakın sakın ama sakın bu hisseye bu-laş-ma-yııııın. zorla kazandığınız birikimlerinizi çoluğunuzun çocuğunuzun rızıklarını bir TIKLA sakınha kaptırmayın.bu hissede çok büyük...döndüğü düşüncesindeyim. yok eğer para önemli değil mühim olan insanlık diyorsanız kendiniz bilirsiniz.

  • barış20 Ocak 2011 18:26

    her çıkışın bir inişi vardır.3-4 ay sonra görürüm.salya sümük ağlaya ağlaya.o zaman satmak için adam arayacaksınız.

  • BARIŞ19 Ocak 2011 18:34

    arkadaş hisse tavan üstüne tavan yaptı.notmal mi şimdi.akıl var mantık var.fiyatı kaç lira şimdi 7.38! fiyatı normal diyen arkadaşlar al bakalım bu fiyattan cesaretin varsa.hızlı giden atın .....

  • 19 Ocak 2011 12:24

    altı üstü tekstil şirketi ne kar var ne ciro üsten verecekler uzun yıllar doğuramazsın

  • Küçük Yatırımcı19 Ocak 2011 12:21

    BİZİM BAKKALI HALKA ARZ EDECEM. ALAN KAZANIR.SEN DE SİZİN KASABI HALKA ARZ ET. HEM SEN KAZAN HEM BİZ, HEMDE BORSAMIZ DERİNLİK KAZANIR.!????

  • adnan poolaatt18 Ocak 2011 23:59

    bu kagıd birincil piyasada satıldı. 250 lot 250 lot satıldı. 50 ye yakın aracı kurumlar mal almış.bu kagıttan almaya karar verenler aslında aldılar.bundan sonra almak isteyenlerde muhakkak alacaktır.belki Suriye den bir cok yatırımcı şirketi ve ortaklıklarını bildiği için alacaktır çünkü suriye ye cok yakın. ama bakın biz bu hisseyi İZLİYORUZ! NE ANLAMDA yazdınız ya daha fazla deger kazanır veya kaybederse siz ne diyeceksiniz.bakın başbakanımıza yuh cekdiler tt arenada ertesi gün galatasaray hissesi düştü.küçük yatırımcıyı keşke uyarsaydınız .bakın bu ultraaslan grubu yuh ceker kagıt düşer satın gs hisselerinizi magdur olmayın deseydiniz de bizde satsaydık.kimse hangi hissenin degerini nereye gideceğini yarın ne olacagını bilemez İZLİYORUZ demek ise yatırımcıyla dalga geçmek oluyo biraz.bildiğiniz bi şey varsa almayalım veya alalım .

  • BARIŞ18 Ocak 2011 16:34

    yayınlamak işinize gelmedi heralde editör...bu hissenin sonu latek gibidir...önce şişer sonra elinde patlar..

  • BULENT18 Ocak 2011 13:18

    NORMAL BENCE ABARTMAYIN

  • Borsacı Hulki18 Ocak 2011 13:18

    Nesi yanlış? Al sana yeni model saadet zinciri Titan 2011. Bu nasıl bir halka arz mantığıdır anlamadım. Diyorsun ki 3,86 dan halka arz edecem, açıyorsun tahtayı tak tavan, e kim aldı? Sonra da tavan tavan. Açıldığında da yık millete kağıdı sonra sen sağ ben selamet. Birincil Piyasadan halka arz denen bu sistem bir an önce yasaklanmalıdır (veya yeniden düzenlenmelidir), yoksa daha çoook canlar yanar.

  • ben almadım18 Ocak 2011 13:03

    burası borsa kim kime ...