E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu kadın kim oluyor!---

Bu kadın kim oluyor!

Bu kadın kim oluyor!
13 Nisan 2011 - 19:57 borsagundem.com

Ermeni kökenli Amerikalı yıldız Kim Kardashian’ın 1915 olaylarının anıldığı nisan ayında Türkiye’deki bir derginin kapağında yer alması tepki çekti

Dünyaca ünlü Ermeni kökenli Amerikalı reality şov yıldızı Kim Kardashian’ın, ‘Ermeni soykırımı’nın anıldığı nisan ayında Cosmopolitan dergisinin Türkiye sayısının kapak kızı olması hem yıldızın kendisini, hem de Ermenileri kızdırdı, Taşnakların ABD’deki kolu Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA) bile polemiğe dahil oldu.
‘Haberim yoktu’
Kardashian olayın duyulmasından sonra blogunda apar topar şu açıklamayı yaptı: “Bugün öğrendim ki, bu ay Türkiye’deki Cosmopolitan dergisinin kapağındayım. Cosmopolitan dergisi dünya çapında bir dizi uluslararası edisyona sahip. Bu çekime uluslararası kapaklar için katılırken Türkiye’nin pozlarımı bu ayki sayısında kullanacağından haberim yoktu. Ermeni kökenim benim için çok önemli; ailemin geçmişi ve kültürü ile son derece gurur duyuyorum.”
‘Dergi özür diledi’
Kardashian’a yakın bir kaynak E! News adlı siteye “Kim’in rahatsız olduğu ortada, fakat Cosmo bunu yanlışlıkla yaptı” dedi. Kaynak, derginin defalarca özür dilediğini anlattı.
En sert açıklama ise ABD’nin en büyük Ermeni lobi grubu olan ANCA’dan geldi. Komitenin yöneticilerinden Aram Hamparyan, TMZ adlı dedikodu sitesine bu kapağın izinsiz olarak kullanılmasının hem Kardashian’a hem de tüm Ermenilere ‘saygısızlık’ olduğunu söyleyip, “Cosmopolitan dergisi, Ermeni soykırımından kurtulanların torununu Türkiye’de nisan sayısında kapak yaparak kâr etmeyi denemek yerine, okuyucularını Türkiye hükümetinin bu suçu örtbas etmek yönündeki utanç verici çabası hakkında eğitmenin yaratıcı yollarını bulmalı” diye konuştu.
‘Türklerin oyunu’
ABD’de yaşayan Ermenileri Türkiye’ye açtıkları tazminat davalarında temsil eden avukat Mark Geragos da Türkiye’yi bir halkla ilişkiler oyununa girişmekle suçladı. Los Angeles Lakers’ın yıldız oyuncusu Kobe Bryant’ın da Türk Hava Yolları reklamında oynadığını hatırlatan Geragos, “Türkiye görünüşe göre Los Angeles ikonlarını kendi tarafına çekme kampanyası başlattı. Önce Kobe Bryant, şimdi Kim” deyip, Cosmopolitan kapağının hem bir ünlüden faydalandığını, hem de ‘Ermeni halkının yarasına tuz bastığını’ söyledi. Geragos, “aklı çalışan hiç kimse böyle bir şey yapmazdı” dedi.
‘Soykırımı tanıyın’ demişti
Kim Kardashian, THY reklamlarında oynayan Kobe Bryant’ı eleştirmişti. Kardashian ayrıca Twitter hesabından da ‘Ermeni soykırımı’nın tanınması için herkesten Temsilciler Meclisi Başkanı Nency Pelosi’ye telefon etmesini istemişti. Ermeniler 24 Nisan gününde ‘soykırım’ı anıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)