E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBU PAKET KURTULUŞ İÇİN YETERLİ Mİ?---

BU PAKET KURTULUŞ İÇİN YETERLİ Mİ?

BU PAKET KURTULUŞ İÇİN YETERLİ Mİ?
22 Eylül 2008 - 09:10 borsagundem.com

Amerikan yönetimi, Kongre'den 700 milyar dolarlık kurtarma paketi için yetki istedi. Paket, 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı'ndan bu yanaki en büyük kurtarma paketi olarak değerlendiriliyor.

Başkan George W. Bush yönetimi ile Kongre arasındaki görüşmelerin uzlaşıyla tamamlanması halinde, mali sistemin önü açılmış olacak. Hazine Bakanlığı ile Merkez Bankası FED arasında taslağa ilişkin görüşmelerde, sadece ABD kaynaklı mali kuruluşlar değil, mali sektörü istikrara sokmak amacıyla, merkezi ABD dışında olan ancak Amerika'da faaliyet gösteren mali kuruluşlara da destek verilip verilmemesi üzerinde tartışılıyor. Yönetim ile Kongre'nin bugün ABD piyasaları açılıncaya kadar anlaşmaya varmaları bekleniyor. Anlaşmanın ardından ise kurtarma paketinin, gelecek haftadan itibaren yürürlüğe girebileceği belirtiliyor. Hazine'nin önerisinin onaylanması halinde, ABD yönetiminin borçlanma limiti, 10,6 trilyon dolardan 11,3 trilyon dolara çıkacak. Hazine, 700 milyar dolar ile mali kurumların karşılıksız borçlarını, iki yıllık bir süreç içinde satmasına imkan verecek. Hazine, bankalara karşılıksız sağlayacağı bu para karşılığında, bankalardan herhangi bir varlık satın almaz iken sadece, destek sağladığı bankalar ve mali kurumları yeniden düzenleyecek, operasyonlarına karışabilecek. Yetkililer, böyle bir paketin sağlanmaması halinde, vadesi gelen ancak tahsil edilemeyen konut kredileriyle derin bir yapıya kavuşan mali krizin, tüm sektörleri ve dünya ekonomisini sararak, yıkıcı sonuçlar oluşturabileceği uyarısında bulunuyor. Washington, aa

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)