E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBu para euroya alternatif!---

Bu para euroya alternatif!

Bu para euroya alternatif!
20 Ağustos 2013 - 10:27 borsagundem.com

Piyasaların son dönemdeki gözdesi ‘Bitcoin’ yani dijital para, Almanya tarafından resmi olarak tanındı

Piyasaların son dönemdeki çılgınlığı Bitcoin (dijital para) Almanya’dan resmi tanıma geldi. Almanya Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bitcoin’lerin ülke genelinde vergi ödemek ya da ticari işlemlerde kullanılabileceği ifade edildi.
SADECE FİNANSAL ENSTRÜMAN OLARAK GÖRÜLÜYOR
Bakanlığın açıklamasında sanal paranın bir elektronik para ya da döviz olarak kabul edilmediği sadece Almanya bankacılık kuralları dahilinde bir finansal enstrüman olarak görüldüğü de ifade edildi.
Açıklamada, Bitcoin’in “farklı amaçlar için kullanılabilecek özel bir para” olduğunun altı çizildi.
Bitcoin’lerin tanınması için en büyük desteği veren kişilerden biri olarak gösterilen Almanya Parlamentosu Finans Komitesi üyelerinden Frank Schaeffler, “Para üretiminde rekabet içinde olmalıyız. Paranın ulusal bir kimlik kazanmaması konusunda Friedrich August von Hayek’in görüşlerinin arkasındayım. Bitcoin’ler de bu anlamda atılan ilk adım” diye konuştu.
Friedrich August von Hayek, Almanya’da serbest piyasa ekonomisini sosyalizme karşı savunan tanınmış ekonomistlerden biri.
EURO’YA ALTERNATİF BİLE OLABİLİR
FOREX.com sitesinin Araştırma Direktörü Kathleen Brooks, CNBC’ye yaptığı açıklamada,  dünyanın en büyük ekonomilerinden Almanya’nın Bitcoin’lere resmi olarak tanımasının sanal paraya saygınlık kazandırdığını ifade etti.
Brooks, “Almanya’nın Bitcoin’leri tanıması çok ilginç bir gelişme. Bitcoin’ler para birliğinin dağılması durumunda Euro’ya alternatif olarak bile kullanılabilir” dedi.
Brooks, “Eğer Euro dağılırsa, Alman yetkililer Bitcoin’ler arayıcılığıyla vergi toplamaya devam edebilir. Bu da Almanya’nın ne kadar öngörülü hareket ettiğinin bir diğer örneği” dedi.
BITCOIN (SANAL PARA) NEDİR?
Bitcoin, internet üzerinden mal ve hizmetler için kullanılan bir ödeme şekli.  Henüz hiçbir merkez bankaları tarafından tanınmayan Bitcoin, farklı bir sisteme göre bilgisayarlar tarafından üretiliyor.
Şu anda bir Bitcoin’in değeri 119 dolar olarak kabul ediliyor.
Bitcoin çılgınlığının arttığı dönemde spekülasyonların etkisiyle bir Bitcoin 200 dolar sınırına dayanmıştı.
Bitcoin’ler için ATM’ler kurulup, internet üzerinden bazı kişiler ürünlerini milyonlarca Bitcoin’e satışa çıkarmış ve alışverişler gerçekleşmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)