E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu sabah piyasada yatay başlangıç bekleniyor---

Bu sabah piyasada yatay başlangıç bekleniyor

Bu sabah piyasada yatay başlangıç bekleniyor
25 Mart 2021 - 09:06 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 29.738 artarak 3.091.282’ye yükseldi. korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 1.142 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 146 kişi artarak 30.462’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.881.643 .
• Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftadan beri yaklaşık 1,4 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye'ye ulaştığını duyurdu.
• S &P, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmelerin ödemeler dengesinde riskler oluşturabileceğini açıkladı.
• AKP'de Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş genel başkanvekilliğine getirildi. AKP sözcüsü Ömer Çelik, kabine değişikliğinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "takdirinde olduğunu" söyledi.
• FED Başkanı Powell, Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı sunumda, "Uzun vadeli tahvil faizlerinde son dönemde yaşanan artıştan endişe duymuyorum" dedi.
• Fox Business/Gasparino: Biden yönetiminin 3 trilyon dolarlık yeni harcama planını sızdırmasının ardından giderek artan sayıda büyük yatırımcı Fed'in 10 ve 30 yıllık tahvil faizlerinde artışı sınırlamak için yakın zamanda getiri eğrisi kontrol operasyonu yapacağını düşünüyor .
• ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Çin’li şirketleri denetim standartlarına uymamaları halinde ABD borsalarından çıkarmaya yönelik yasanın uygulanmaya başlandığını açıkladı.
• AstraZeneca COVID-19 aşısının yeni analiz ile % 76 etkili olduğu açıklandı.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de büyüme verisi açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14:00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi kabul edecek.
• ABD Başkanı Joe Biden, AB Liderler Zirvesine bugün video konferans aracılığı ile katılacak.
• Biden, uzun süredir beklenen trilyonlarca dolar büyüklüğündeki altyapı yatırımları planını gelecek hafta açıklayacak .
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Salı günü sert düşüşle başlayıp tepki alımlarıyla güçlenen BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe yatay seviyeden başladı. İç piyasada gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi’ndeki konuşmasına çevrildi. Konuşma sırasında piyasalarda alımlar hızlandı. Erdoğan, "Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor. Türk sanayisi, salgın dönemindeki performansıyla direncini ve gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı. Kapanışa kadar devam eden alımlarla BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %2,65 oranında yükselişle 1.413 seviyesinden tamamladı. Kimya petrol plastik sektörü payları %5,87 oranında değer kazanırken, metal ana sektörü payları %2,56 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde direnç seviyeleri 1.433 - 1.452 - 1.483 olacakken, destek seviyeleri 1.383 - 1.352 - 1.332 olarak takip edilecek.

Küresel tarafta dolardaki güçlenme ile para birimlerinde de dolar baskısı görülürken yurt içi tarafta ise para politikası belirsizliğinin TL üzerinde baskı yaratması nedeniyle kur, Kasım ayı seviyelerine döndü. Cuma gecesi gelen TMCB Başkanı değişikliğinin ardından Pazar gecesi Asya seansında 8,48’e kadar çıkan Dolar / TL kuru Salı günü 7,69’a çekildikten sonra 7,98 seviyesine kadar yükseldi. Dün ise seans açılışında 7,84 olan kur 8,04’e yükseldikten sonra 8,00 seviyesinin hemen altında işlem gördü. Volatilitenin yüksek olduğu günde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kongredeki konuşması ile geri çekilen Dolar / TL 7,90 - 7,95 seviyesi arasında dengelenirken, 8,05 direnç, 7,80 destek seviyesi olarak takip edilecek.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankası’nın yeni başkanının faiz oranlarını düşürmeye başlaması ve para piyasalarında yeniden karışıklık yaratması halinde Türkiye’nin kredi notunu düşürebileceği uyarısında bulundu.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Çarşamba günü 1.403 - 1.474 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.469 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.960 azalarak 476.888 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.481 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.500’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.650 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.451 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.481 ve 1.490 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.460 ve 1.451 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Akdeniz Yatırım Holding ve Kerevitaş sorusu

 

Küçük yatırımcı halka arzlarda adalet istiyor!

 

Yabancılar banka hisselerinde neden satıyor?

 

Günün önemli şirket haberleri 25/03/2021

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)