E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaBu veri çok şey değiştirecek---

Bu veri çok şey değiştirecek

Bu veri çok şey değiştirecek
06 Eylül 2013 - 09:36 borsagundem.com

Küresel piyasalar, bugün açıklanacak ağustos ayı işsizlik ve tarım dışı istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politikaları üzerinde önemli derecede etkili olması nedeniyle bugün açıklanacak ağustos ayı işsizlik ve tarım dışı istihdam verilerine odaklandı.
ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri öncesinde dün yükselen faizlere rağmen hisse senedi piyasalarının sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlediği görüldü. ABD 10 yıllık tahvillerin bileşik faizleri analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri yüzde 3'e yükselirken Dow Jones endeksi dün açıklanan fabrika siparişleri verisinin beklentilerdeN az daralmasının da etkisiyle günü önceki kapanışa göre yüzde 0,04 oranında yükselişle 14.937,48 puandan tamamladı. Piyasalar tarafında, bugün açıklanacak ağustos ayı tarım dışı istihdamın 180 bin olması beklenirken, işsizlik verisinin ise geçen ayki gibi yüzde 7,4 olduğu tahmin ediliyor.
Avrupa tarafında da faizlerdeki yükselişlerin hisse senedi piyasalarına negatif etkisi sınırlı kaldı. İngiltere'de 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 3,01'e kadar yükselirken, Almanya'da ise 2,05 sınırına yaklaşıldı. Faizlerdeki yükselişlere rağmen Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,48 oranında yükselişle 8.235 puandan tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,66, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,89 oranında yükseliş kaydetti. Bugün Avrupa tarafında açıklanacak temmuz ayı sanayi üretimi verileri takip edilecek.
Yurt içinde hisse senedi piyasalarının yükseliş çabalarının döviz piyasasında yavaşlamayan volatilitenin de etkisiyle sınırlı kaldığı ve 1.000 puanlık bir banttaki dalgalı hareketini ikinci gününe taşıdığı görüldü. Tahvil-bono piyasası tarafında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın geçen haftaki açıklamalarından sonra başlayan sakin seyrin küresel faizlerdeki yükselişe rağmen devam etmesi dikkati çekerken, döviz piyasasında volatiliteye izin verileceği beklentisi dolar/TL paritesindeki dalgalanmayı artırdı. BIST 100 endeksin 66.000 - 66.400 seviyelerinin kısa vadeli destek olarak izleneceğini belirten analistler, olası yükselişlerde ise 67.500 seviyesinin direnç konumunda olacağını kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
11.30 İngiltere, temmuz ayı sanayi üretimi
13.00 Almanya, temmuz ayı sanayi üretimi
15.30 ABD, ağustos ayı tarım dışı istihdam
15.30 ABD, ağustos ayı işsizlik oranı
17.00 Türkiye, hazine nakit dengesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)