E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBuffet'ın şirketinin değeri 1 trilyon doları aştı---

Buffet'ın şirketinin değeri 1 trilyon doları aştı

Buffet'ın şirketinin değeri 1 trilyon doları aştı
31 Ağustos 2024 - 17:44 borsagundem.com

Ünlü milyarder Warren Buffett'in sahibi olduğu Berkshire Hathaway, 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Ünlü iş insanı Warren Buffett'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway, teknoloji sektörü dışında piyasa değeri 1 trilyon doları aşan ilk ABD şirketi oldu.

Buffett'ın holdinginin hisseleri bu hafta içi piyasa değerini ilk kez 1 trilyon dolar  sınırının üzerine taşıdı. Şirketin hisseleri bu yıl güçlü finansal sonuçlar ve ekonomik iyimserlikle yükseldi.

Nebraska merkezli şirket, Alphabet (Google), Meta (Facebook, Instagram) ve Nvidia gibi teknoloji devlerinin hakim olduğu 1 trilyon dolarlık kulübe katıldı. Berkshire, 1 trilyon dolar değerini aşan altıncı Amerikan şirketi oldu. Dünyada ise bu değeri aşan 9. şirket olmayı başardı.

Son dönemde holdingin gücü, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül toplantısında faiz oranlarını düşürmesi beklenirken ekonomiye yönelik iyimserliğin artmasıyla ortaya çıktı.

FİNANSAL SONUÇLAR VE EKONOMİK İYİMSERLİK ETKİLİ

Berkshire'ın piyasa değeri 1965'ten geçen yıla kadar her yıl yaklaşık yüzde 20 artmıştı. 

Bu ay başında Berkshire Hathaway'in nakit stoku rekor seviye olan 276,9 milyar dolara yükselmişti.

Ayrıca şirketin ikinci çeyrek faaliyet karı, geçen yılın aynı dönemindeki 10 milyar dolardan 11,6 milyar dolara yükselmişti.

Buffett kozmetik hissesi aldı, hisseler uçuşa geçtiBuffett kozmetik hissesi aldı, hisseler uçuşa geçti

 

Warren Buffett’ın en iyi yatırımıWarren Buffett’ın en iyi yatırımı

 

Buffett Apple hisselerini neden satıyor?Buffett Apple hisselerini neden satıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL01 Eylül 2024 10:51

    Müslümanlar ile yahudilerin arasındaki fark bu iste.Müslümanlar ellerine geçen paraları lüks harcamalarda, eğlence sektöründe, gece hayatında alemlerde içki kumarlarda harcarlar iken yahudiler çocukluğundan beri bir disiplinli şekilde paralarını yatırıma yatırıyor ve dünya yı para ile kontrol ediyorlar.ondan sonra da diyoruz bizler neden katliamlara uğruyoruz.

  • Nasihat01 Eylül 2024 10:30

    Kimseye faydası olmayan para servet sahibini cehenneme götürür. Bir de parayı insanları küfre fitneye bulaştırmak için harcarsan vay haline. Ne kadar yaşarsan yaşa akıbet gelir başa. 

  • ALİ KODUŞ01 Eylül 2024 16:09

    Bu işler öyle değil.Para güçtür silahtır krallıktır.Yüce ALLAH ve Peygamber efendimizde çalışmamızı ve zengin olmamızı emreder.İsrail nufusu 10 milyon olup, ama dünya yı yahudi sülaleri para ve finans dünyasına hakim olmalarından dolayı kontrol etmekte ve dünya yı istedikleri gibi yönetmektedirler.