E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBuffett 10 milyar dolarlık BofA hissesi sattı---

Buffett 10 milyar dolarlık BofA hissesi sattı

Buffett 10 milyar dolarlık BofA hissesi sattı
08 Ekim 2024 - 10:11 borsagundem.com

Berkshire Hathaway'in sahibi olan Warren Buffett, BofA'daki hisselerini azaltmaya devam ediyor. Buffett, toplamda 10 milyar dolarlık satış ile 383 milyon dolar gelir elde etti.

Omaha Kahini Warren Buffett'in holding şirketi Berkshire Hathaway, Bank of America Corp. (BAC) hisselerindeki satış serisine devam ederek 10 milyar dolarlık satış barajını aştı.

Pazartesi günü yapılan düzenleyici başvuruya göre, ABD'nin en büyük ikinci bankasındaki hissesini azaltan şirket, toplamda 10 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

94 yaşındaki Buffett, Temmuz ortasından bu yana Bank of America'daki devasa yatırımını kademeli olarak azaltmaya başlamış ve bu süreçte hisse fiyatı üzerinde baskı yaratmıştı. Son üç işlem gününde gerçekleştirilen satışlardan 383 milyon dolar gelir elde edildi. Bu turda, önceki satış turlarına kıyasla daha az hisse satışı gerçekleştirildi.

Berkshire Hathaway'in başvurularına göre, Buffett'in satışları hisse fiyatı 39 dolara yaklaştığında yavaşlıyor. Hisseler, Pazartesi günü 39.96 dolardan kapandı.

CNBC-e'nin haberine göre, Berkshire'ın Bank of America'daki kalan yüzde 10.1 hissesinin bu fiyatla yaklaşık 31.4 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Buffett’ın portföyünün yarısına yakını bu iki hissedeBuffett’ın portföyünün yarısına yakını bu iki hissede

 

Ünlü yatırımcı Buffett hisse satışında hız kesmiyorÜnlü yatırımcı Buffett hisse satışında hız kesmiyor

 

Dev şirketlerin hisselerine 'Buffett' dopingiDev şirketlerin hisselerine 'Buffett' dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)