E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett kozmetik hissesi aldı, hisseler uçuşa geçti---

Buffett kozmetik hissesi aldı, hisseler uçuşa geçti

Buffett kozmetik hissesi aldı, hisseler uçuşa geçti
15 Ağustos 2024 - 16:21 borsagundem.com

Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway kozmetik firması Ulta Beuty’nin 266 milyon dolarlık hissesini satın aldı. Yıl başından bu yana düşen şirketin hisseleri %12 değer kazandı

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway ikinci çeyrekte kozmetik firması Ulta Beauty’nin hisselerini satın aldı. Omaha Kâhini olarak da bilinen yatırımcı Chubb ve Occidental Petroleum hisselerindeki pozisyonlarını genişletirken Capital One Financial, T-Moble ve Floor & Decor Holdings hisselerindeki pozisyonlarını ise düşürdü.

Wall Street Journal’ın haberine göre Berkshire çarşamba günü düzenleyici kurumlara yaptığı açıklamada son hisse senedi hareketlerine dair bilgi verdi. Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre portföylerinde en az 100 milyon dolarlık hisse senedi olan kurumsal yatırımcıların varlıklarını ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bildirmeleri gerekiyor.

WSJ haberine göre Berkshire’un Ulta hisselerini satın aldığını açıklamasından saatler sonra şirketin vadeli işlemlerdeki hisseleri %12 yükseldi. Berkshire haziran sonunda kozmetik firmasından 266 milyon dolar değerinde 690.106 hisse senedine sahip olduğunu bildirdi.

Ulta, istikrarlı gelir artışı ve hakim pazar payı nedeniyle uzun süredir kozmetik sektöründe üst düzey bir şirket olarak kabul ediliyordu.

Ancak şirketin hisseleri yıl içerisinde hayal kırıklığı yaratan bilanço görünümü, artan tedarik zinciri maliyetleri ve artan promosyonların kâr marjlarına zarar verdiğini açıklamalarının ardından mart ayından bu yana sürekli olarak düşüyordu. Hisse senedi 2024 başından bu yana değerinin üçte birini kaybetti.

Berkshire’ın raporları şirketin varlıklarına dair anlık bir görüntüyü yansıtmasa da yatırımcılar Buffett’ın hisse senetleri konusunda ne düşündüğüne dair ipuçlarına ulaşmak için raporları dikkatle inceliyor.

Berkshire’ın bu ayın başında açıklanan ve şirketin Apple hisselerini büyük oranda sattığını gösteren bilanço raporunda bu işlemlerin hiçbirine yer verilmemişti. Bilanço raporu şirketin ikinci çeyrekte iPhone üreticisindeki devasa pozisyonunun neredeyse yarısını sattığını ve aynı zamanda bir diğer büyük yatırımı olan Chevron’daki hisse senetlerini de düşürdüğünü gösteriyordu.

Satışlarla birlikte Berkshire’ın haziran sonu itibariyle 84,2 milyar dolar değerinde Apple hissesi kaldı. Buffett, Berkshire’ın mayıs ayındaki yıllık toplantısında tüm satışlara rağmen Apple hisselerinden övgüyle bahsetmişti.

Berkshire’ı takip eden bazı yatırımcılar Apple’ın artık yüksek hisse fiyatını haklı çıkaracak bir oranda büyümediğini söylüyor.

FactSet verilerine göre Apple hisseleri çarşamba günü şirketin önümüzdeki 12 ay içinde öngörülen bilançosunun yaklaşık 30 katında işlem gördü. Şirket, bu ayın başlarında iPhone gelirinin art arda ikinci çeyrekte düştüğünü açıkladı.

Cheviot Value Management'ın Portföy Yöneticisi Darren Pollock Apple için "Hâlâ harika bir işletme, ancak değerleme önemlidir. Buffett'ın bu büyük satışları yaptığını görmek bir rahatlama sağladı” diyor.

Berkshire, Haziran ayına kadar olan üç ayda net 75,5 milyar dolarlık hisse senedi sattı. Şirketin nakit ve nakit benzeri varlıkları ise toplamda 276,94 milyar dolara yükseldi.

Çarşamba günkü rapora göre Berkshire, Chubb'daki pozisyonunu yaklaşık %4,3 artırdı ve gizemli bir yatırım olan hissesini daha da geliştirdi. Berkshire, nihayet mayıs ayında şirketteki pozisyonunu açıklamadan önce SEC'den gizlilik talep etmişti.

Berkshire'ın B Sınıfı hisseleri 2024'te %23 değer kazanarak S&P 500'ün %14'lük yükselişini geride bıraktı.

ABD’de düşen enflasyon FED’i tatmin edecek mi?ABD’de düşen enflasyon FED’i tatmin edecek mi?

 

Resesyonu tüketiciler geciktiriyorResesyonu tüketiciler geciktiriyor

 

ABD’de akılalmaz Ponzi şeması: Günde 1 milyon dolarABD’de akılalmaz Ponzi şeması: Günde 1 milyon dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)