E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBuğday ithalat yasağı kaldırılıyor---

Buğday ithalat yasağı kaldırılıyor

Buğday ithalat yasağı kaldırılıyor
04 Ekim 2024 - 16:24 borsagundem.com

Türkiye'nin buğday ithalatına getirdiği ve 15 Ekim'e kadar geçerli olan yasak kota sistemiyle kısmen kaldırılıyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Türkiye'nin içerdeki arz güvenliğini temin etmek için getirdiği ihracat kısıtlamalarının kısmen kaldırılması için düğmeye basıldı.

Bloomberg'in haberine göre; Türkiye, dört aylık alım yasağı bu ay sona erdiğinde bazı buğday ithalatlarını sınırlamaya devam etmeyi planlarken, kota sistemiyle ithalat kısmen açılacak.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu'nun değirmencilere gönderdiği mektuba göre, 15 Ekim'den sonra piyasa kota sistemiyle sadece kısmen açılacak. Federasyonun söz konusu talimatı kamu yetkililerinden aldığı belirtiliyor.

Değişiklikler yapılabilir

Tüccarlara göre mektupta özetlenen önlemler, değirmencilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'nden satın aldıkları her 85 ton için sadece 15 ton buğday ithal etmelerine izin verileceği anlamına geliyor.

Tüccarlar önlemlerin belgede belirtildiği şekilde uygulanmasını beklerken, belgenin bağlayıcılığı bulunmuyor ve resmi bir duyuru yapılmadan önce bazı değişiklikler olabilir.

Türkiye Rusya’dan buğday ithalatını azalttıTürkiye Rusya’dan buğday ithalatını azalttı

 

TZOB'dan buğday ve arpada rekolte tahminiTZOB'dan buğday ve arpada rekolte tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)