E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün hangi sektör takip edilmeli?---

Bugün hangi sektör takip edilmeli?

Bugün hangi sektör takip edilmeli?
13 Nisan 2011 - 09:31 borsagundem.com

Bugün öğlene kadar hisse ve sektör bazında, öğleden sonra ise genel bir piyasa hareketi yaşanacağı tahmin ediliyor

Portekiz'in AB-IMF ile kurtarma görüşmelerine başlaması, Çin'in İspanya tahvillerinde alım yapmaya devam edeceği haberleri, güniçinde açıklanacak verilere ilişkin olumlu beklentiler nedenleriyle IMKB-100 endeksinin güne 68.210 puan (+203/+0.3%) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Japonya'daki Fukuşima santralinde tehlike derecesinin uluslar arası ölçekte en üst düzey olan 7'ye çıkarılması, Goldman Sachs'ın emtialara yönelik satış tavsiyesi vermesinin ardından petrol fiyatlarında yaşanan %2'lik gevşemenin enerji hisselerine getirdiği satış baskısı, Alcoa'nın seans sonrasında açıkladığı bilançosunda cironun beklentileri karşılamaması, dün ABD borsalarının %1'e yakın seviyede değer kaybetmesine neden oldu. ABD'de bugün açıklanacak olan perakende satışlar ve Euro Bölgesi'ndeki sanayi üretimi verilerinin iyileşme kaydedeceği beklentileri iki günlük düşüşün ardından bu sabah Asya Pasifik borsalarının yatayda seyretmesini sağlarken, Portekiz'in AB-IMF ile kurtarma görüşmelerine başlaması ve Çin'in İspanya tahvillerinde alım yapmaya devam edeceği haberleri ABD-Avrupa vadeli borsalarının artıda kalmasına neden oluyor.
Dün yurtdışı borsalarda artan satış baskısına rağmen IMKB'nin gösterdiği direnç endeksin sadece %0.3 değer kaybetmesine neden oldu. Bugün ise, yurtdışı borsalardaki nispeten olumlu havaya bağlı olarak IMKB'nin güne alıcılı başlamasını ardından da açıklanacak verilere paralel hareket etmesini bekliyoruz. Bu çerçevede, hafta başından bu yanaki en yoğun makro veri akışının yaşanacağı bugün içinde Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ABD'de perakende satışlar ve işletme stokları yakından izlenmelidir. Seans bitiminin ardından da, ABD'den Beige Book raporu ile Obama'nın bütçe planı global borsaları etkileyecek, bizdeki yansıması ise ancak ertesi güne kalacaktır. Yarın Sanayi Bakanı Ergün'ün Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi'ni açıklayacak olmasının bugünden otomotiv hisselerine hareket katabileceği de göz ardı edilmemelidir. Bütün bunlar kapsamında, öğlene kadar hisse ve sektör bazında, öğleden sonra ise genel bir piyasa hareketi yaşanacağını tahmin ediyor, IMKB'nin de günü artıda tamamlayacağını öngörüyoruz.
Destekler: 67.300 - 66.500 - 66.000, Dirençler: 68.200 - 69.000 - 70.200 - 71.000
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ECILC, KARSN
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)