E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün piyasalar için fırsat günü olabilir---

Bugün piyasalar için fırsat günü olabilir

Bugün piyasalar için fırsat günü olabilir
14 Temmuz 2016 - 09:42 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda İngiltere tarafında yaşanan gelişmeleri ve piyasaları değerlendirdi.

Fırsatlarla dolu bir güne günaydın.. İngiltere’ de Başbakan May'in görevi geçmesi ve devamında kabinesindeki dışişleri bakanlığı için Boris Johnson’a yetki vermesiyle başlayan süprizler bugün gerçekleşecek olan İngiltere Merkez Bankası toplantısı ile devam edecek. BoE’ den beklenti 25 baz puan indirmesi yönünde. Brexit sebebi ile baskı altında olan ekonominin bu durumda faiz indirim kararı vermesi cesaretli bir karar olsa da Mark Carney’ in yaptığı açıklamalar bu durumun fiyatlanmasını sağlıyor. Faizleri sabit bırakarak yalnızca varlık alımının miktarını artırması Merkez Bankasının bu süreci daha az sancılı geçirmesine sebep olabilir. 2009 yılından beri değişiklik yapılmayan faizlerde gerçekleşecek olan bir hareket piyasalar da ciddi bir volatilite yaratabilir. Dün akşam Theresa May’ in başbakanlığı devralmasıyla yaptığı açıklamalarda Brexit konusuna ilişkin net bir tarih belirtmeden piyasalardaki belirsizliğe ve gelir adaletsizliği ile ilgili sorunların üstüne gideceklerinin altı çizildi.

Bugün Türkiye Mayıs ayı cari işlemler açığı açıklanacak. Petrol fiyatlarındaki düşüşün ticari açığı pozitif etkilemesinden sonra, son dönemlerde artan turizm açığının piyasalarda nasıl bir etki bıraktığını bugün gelecek olan verilerle takip edeceğiz. Küresel piyasaların beklediği ise TSİ ile 14.00’ da gelecek olan BoE(İngiltere Merkez Bankası) faiz kararı olacak. ABD’ den ise Haziran ayı Üfe verilerini takip ediyor olacağız.

EURUSD

Dün itibariyle Fed yetkililerinden gelen açıklamaların ardından dolar endeksindeki değer kaybı ile birlikte paritede yükseliş yönlü hareketler görüyoruz. Özellikle St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın önümüzdeki 2 yıl için ABD ekonomisinin yalnızca 1 faiz artırımına ihtiyacı olduğunu vurgulaması ile birlikte dolarda zayıflama yaşandı. Gün içerisinde ABD'den açıklanacak işsizlik başvurularında olası bir yükseliş ile 1.1100 üzerinde tutunmaya devam edebiliriz. Paritede yukarı yönlü fiyat hareketlilğinin devamında 1.1120 ve 1.1155 dirençleri test edilebilir. Aşağı yönlü baskıda ise 1.1080 ve 1.1035 takip edilebilecek destekler.

USDTRY

Yurtiçi piyasalar adına çok önemli 2 gün yaşayacağız. TL'nin pozitif yöndeki seyrinin devamı açısından kritik verileri takip ediyor olacağız. Bugün açıklanacak olan İngiltere Merkez Bankası faiz kararı küresel piyasaların da odaklandığı bir konu. Faizde indirim ya da parasal genişleme programında artışa gidilmesi Türk Lirası açısından önem taşıyor. 2.9000 seviyesinin altında işlem görmeye devam eden TL için öncelikle sabah itibariyle Mayıs ayı sanayi üretimi verisini takip edeceğiz. Satış baskısının devam etmesi halinde 2.8820 ve 2.8700 destekleri test edilebilir. TL'nin değer kaybında ise 2.,9045 ve 2,9150 takip edilebilecek dirençler.

ALTIN

Haftayı satıcılı geçiren altın, dün düşen petrol fiyatlarından destek bularak kısmen toparlanma gösterdi ve 1342’den kapanış gerçekleştirdi. Piyasalarda artan risk iştahı nedeniyle gevşeme gösteren altında merkez bankalarından gelecek teşvik hareketleri sonrası yeniden yukarı hareketlerin gözlenebileceği beklentisi hakim. Bugün İngiltere Merkez Bankası Faiz Oranı Beyanatı ve Amerika Üretici Fiyat Endeksi Verisi yakından takip edeceğimiz veriler. Şu sıralarda 1335 seviyelerinden işlem gören altın aşağı yönlü hareketin devamında 1131.02, 1322.24 ve olası sert düşüşlerde 1308.82 seviyelerini görmek isteyebilir. Yukarı yönlü toparlanmalarda ise 1338.25, 1342.38 ve 1354.52 direnç seviyeleri olarak belirlenebilir.

A1 Capital

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yükselmeler satış fırsatı olabilir.14 Temmuz 2016 13:21

    borsalarda maldan çıkmak için fırsat olabilir,hepsi çok yükseldi zirvelerdeler ve karlar artmıyor şirketlerde ve dünyada sorunlar aynı ise!!!