E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBulgaristan: Güçlü bir AB için Türkiye'ye ihtiyacımız var---

Bulgaristan: Güçlü bir AB için Türkiye'ye ihtiyacımız var

Bulgaristan: Güçlü bir AB için Türkiye'ye ihtiyacımız var
11 Ocak 2018 - 20:52 borsagundem.com

Bulgaristan Bakanı Pavlova, müzakerelerin güç ve ağır olacağını belirterek, "Güçlü AB istiyorsak, bizim partnerlerimizle güçlü ve istikrarlı ilişkilere ihtiyacımız olacaktır. Türkiye de bizim için öyle bir partnerdir" dedi

Bulgaristan'ın AB Dönem Başkanlığı bu akşam başkent Sofya'da resmi olarak başladı. Çeşitli etkinliklerin düzenlediği Sofya'da ülkenin kültürel ve tarihi zenginliklerinin tanıtıldığı bir sergi açıldı. Açılışı, AB Dönem Başkanlığı'ndan sorumlu Devlet Bakan Lilyana Pavlova yaptı. Pavlova, Türkiye'nin çok önemli olduğunu belirterek, "AB açısından çok önemli bir dönemde geçiyoruz dümene. 2018 yılında AB, Avrupa kurumları, ilk altı ayda başkanlığını yapacağımız Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu kıtanın geleceği, yeni bütçe, Brexit müzakereleri, 2020 yılı sonrasında Brexıt'ten sonra nasıl bir Avrupa istiyoruz gibi konulara cevap ve yasal temelin verileceği bir yıldır. Bana göre en önemli ve ağır başlıklarımızdan biri güvenlik olacak. Dört dönem başkanlığından beri temaslar sürüyor, fakat hala en iyi çözümler bulunmadı. Güvenli ve istikrarlı dış sınırların olması, gereken yerde dayanışma gösterilmesi, bu sorunu beraber çözeceğimiz ülkelerle istikrarlı işbirliğinde çalışmamız gerekecektir" dedi.

Bakan Lilyana Pavlova, Türkiye'nin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu gündemde bizim için Türkiye çok önemli yer alıyor. Bir yandan ikili işbirliği, öte yandan daha da önemlisi AB-Türkiye ilişkileri önem arz ediyor. Başbakan Boyko Borisov da defalarca bunu tekrarlamıştır. Bulgaristan'ın AB ile, Bulgaristan'ın Türkiye ile olağanüstü uyumlu çalıştığı gibi, Türkiye- AB ilişkilerinin nasıl olması gerektiğine biz örnek olabiliriz, kendi katkımızı sunabiliriz. Bulgaristan, bu diyalogda arabulucu olabilir, dürüst bir şekilde önümüzde bulunan bütün gündem maddelerindeki temaslarda aracı olabiliriz" diye konuştu.

Bakan Pavlova, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerde gözlenen dinamizmin, AB ilişkilerine de olumlu yansıyacağını belirterek, Türkiye'nin AB temaslarında özellikle bazı uç ülkelerden olumsuz görüşler aldığını söyledi. Pavlova, müzakerelerin güç ve ağır olacağını belirterek, "Güçlü AB istiyorsak, bizim partnerlerimizle güçlü ve istikrarlı ilişkilere ihtiyacımız olacaktır. Türkiye de bizim için öyle bir partnerdir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum12 Ocak 2018 03:20

    Ab ye girmemize hep amerika ve ingiltere engel oldu.Onlar bizi devamlı ab kapısında bekletip oyalayacaklardı.Ama amerika ile ingilterenin arası açıldı ve ingiltere brexit le ab den ayrıldı.Şimdi Türkiyenin önü açıldı.Almanyayı ve fransayı ikna edebilirsek ab ye girmemiz içten bile değil.Ab ye girmemiz bizim için çok önemli Türkiye bilimsel ve teknolojik bir gelişimine önemli katkı sağlayabilir.Bir de durmadan darbe yapılmasınında önüne geçilmiş olur.

  • KARTALAĞABEYLİ11 Ocak 2018 21:24

    3.77 0 4 değil destek....3.76 21 burda sinyal var

  • tut.............usdtry11 Ocak 2018 21:23

    3.76 21 destek.........1....3........2 çiziyor ve sonrasında 5 çizecek.yani yukarı trent dönecek.....

  • 2019 secimler baz alınmış...ve sonrası içler acısı11 Ocak 2018 21:20

    doların değer kazançı yabancıların ters pozisyonuna etki ediyor....ve bir çok spekülatif işlemler ve hec işlemleri ayvayı yıyor

  • KARTALAĞABEYLİ11 Ocak 2018 21:12

    bu piyasada boğa tuzağı var.ve bu tuzak yurtdışından yönetiliyor......yurtiçinden ise destek alıyor.ve bu tazak 2019 secimleri ve sonrası için kurulmuş