E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBulgaristan'ın gerisindeyiz---

Bulgaristan'ın gerisindeyiz

Bulgaristan'ın gerisindeyiz
17 Nisan 2011 - 09:56 borsagundem.com

Doğuş Otomotiv Üst Yöneticisi Ali Bilaloğlu, Türkiye'deki araç sayısının Bulgaristan'dan az olduğunu söyledi

Doğuş Otomotiv Üst Yöneticisi Ali Bilaloğlu, ''hükümetin otomotivle ilgili strateji belgesi ve eylem planı çalışması yapmasının çok olumlu bir gelişme'' olduğunu bildirdi. 
Bilaloğlu, Doğuş Otomotiv Audi'in yeni showroom'unun açılışı için geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce hükümet tarafından açıklanan ''Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı'' çalışmalarının, hükümetin, otomotiv sektörünün öneminin bilincinde olduğunu gösterdiğini bildirdi. 
Hükümetin sektörle ilgili derneklerle 1 yıldır işbirliği içinde çalışma gerçekleştirildiğini, sonuçta ortaya çıkan strateji belgesinin, sektörün önünü açacağını ifade eden Bilaloğlu, ''Planın detayları henüz belli değil ve üzerinde çalışmamız gerekiyor. Ancak şu söylenebilir. Hükümetin otomotivle ilgili strateji belgesi ve eylem planı çalışması yapması çok olumlu bir gelişme. Hükümetimizin gündeminde otomotiv sektörünün önemli noktaya gelmiş olması bizi sevindirdi. Sektörü geliştirmek için belgeler hazırlanıp çalışmalar yapılmasını destekliyoruz'' dedi. 
Elektrikli ve hibrit araçlarla ilgili ÖTV indirimi ve teşvik rakamlarının da henüz açıklanmadığını dile getiren Bilaloğlu, şöyle devam etti: 
''Ancak, tüm dünyada çağdaş ülkeler zaten bu araçlara teşvikler veriyor. Türkiye de gerekli teşviki vermelidir. Yalnız otomotiv sektörü için değil, doğal kaynakları tüketmeyen her tür ürün için teşvik verilmelidir. Avrupa'da araçların 100 kilometredeki karbondioksit salınım oranları ölçülüyor. Burada belli bir sınır konması gerekiyor. Mesela 'belli bir miktarın altındaysa, teşvik alması gerekiyor' gibi. Sadece araçlar değil, doğayı koruyan, elimizdeki kaynakları daha somut kullanmaya teşvik edecek tüm teknolojilerin desteklenmesi lazım.''      
ARAÇ SAYISI
Bilaloğlu, ''ülke nüfusunun yüzde 58'inin 18 yaşın altında olduğu Türkiye'de otomotiv sektörünün daha çok büyüyeceğini'' belirterek, ''Çünkü, 100 bin kişiye düşen araç sayısına bakıldığında, Türkiye Avrupa ortalamasının çok atında'' dedi. 
Türkiye'nin 75 milyonluk bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çeken Bilaloğlu, ''böyle büyük bir nüfusa sahip olan Almanya, Fransa ve İtalya gibi tüm ülkelerde otomotiv sektörünün istihdam sağlayan kilit sektörlerden birisi haline geldiğini'' bildirdi. 
Bilaloğlu, otomotiv sektörünün sadece aracın üretimini kapsamadığını, yan sanayisi, AR-GE'si, otomotiv sektörünü destekleyen petrol sanayisi ve servisler gibi yan sektörlerinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: 
''Sektörün bu önemine rağmen Türkiye araç sayısı bakımından Doğu Bloku ülkelerinin bile en düşük seviyesinde. Bu nedenle Türkiye'de otomotiv sektörü çok büyüyecek bir sektör. Türkiye'de bin kişiye düşen araç sayısının Bulgaristan seviyesine gelmesi için bile, araç parkımız 10 milyon adet artmalı. Bugün Türkiye'de 14 milyon araç var, 24-25 milyon olmalı ki, gayrisafi milli hasılamızın fazla olmadığı Bulgaristan'la aynı seviyeye gelelim.''      
DOĞUŞ GRUBU     
Bilaloğlu, sektörün 2011 yılı için hedeflediği toplam pazarın 720-750 bin adet olduğunu belirterek, ''İlk 3 aylık satışlara bakınca, aslında 700 binin çok üzerinde bir pazar gerçekleşecek gibi görünüyor ama bizim öngörümüz, hükümetin aldığı önlemler paralelinde tüketimin azalacağı yönünde. Bizim ilk 3 aylık satışımız, hedefimizin yüzde 80 oranında üzerinde gerçekleşti. Sene sonuna kadarki satış hedefimiz de 95 binin üzerinde bir satış yapmak ve 3,5 milyon TL üzerinde de bir ciro gerçekleştirmek'' dedi. 
Kısa süre önce borsada 2010 yılı sonuçlarını açıkladıklarını ifade eden Bilaloğlu, şöyle devam etti: 
''Doğuş Otomotiv, tüm otomotiv sektörü gibi güzel bir sene geçirdi. Hatta, 15 yıllık tarihindeki en iyi yılını geçirdi diyebiliriz. Bunu sadece finansal rakamlar açısından değil, bizim çok önem verdiğimiz müşteri memnuniyeti ve kaliteli iş yapma hedefimiz açısında da söylüyorum. 
Müşteri memnuniyeti endeksini tarihi bir seviyeye taşıdık. Çalıştığımız Volkswagen ve Audi markaları için satış sonrası gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizdeki yüksek kaliteyle, Avrupada birinci veya ikinci sıraya oturduk. Avrupa'da bir çok çalışmalarda, pilot proje bazında Türkiye hedef alınmakta. Bunlar da bizim için olumlu gelişmeler.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)