E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBundan sonra ne olacak? 3 seçenek var---

Bundan sonra ne olacak? 3 seçenek var

Bundan sonra ne olacak? 3 seçenek var
03 Aralık 2011 - 00:43 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği "şike yasası" yeniden Meclis'e gelecek.

Gül'ün veto ettiği yasa, spor ve adalet komisyonlarında kabul edildikten sonra Genel Kurul'a gelmişti. Meclis Başkanlığı yasayı, bu komisyonlara gönderecek.
Bundan sonrası için üç seçenek var:
Komisyonlar veto doğrultusunda düzenleme yapabilir. Yasanın yeni hali komisyondan geçtikten sonra Meclis Genel Kurulu'na gelir. Yasa Meclis'te kabul edilirse Gül'ün önüne yeni yasa gider.
Komisyonlar bu yasayı askıya alabilir. Bu seçenek gerçekleşirse Nisan ayında düzenlenen "şike yasası" devam eder.
Bir diğer seçenek, Gül'ün veto ettiği yasayı aynen kabul edip Köşk'e göndermek. Bu seçenek gerçekleşirse, Cumhurbaşkanı veto ettiği yasayı bu defa kabul edebileceği gibi yasayı halk oylamasına (referandum) sunabilir. Anayasaya aykırılık görmesi durumunda da yasayı Anayasa Mahkemesi'ne verebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emir03 Aralık 2011 07:39

    Bir FB li olarak bu kanunun geçmesi içime sinmiyordu.Gül,iyi yapmış bence.

  • FB,ÇEAŞIĞI.03 Aralık 2011 01:32

    Sizler yasa çıkaracaksanız çıkaracağınız yasanın eskiyasanın hükmü yoktur deyip bundan sonra önümüzdeki yıldan itibaren herkim suç işlerse ve teşkil edilip tespit edilirse işte şukadar ceza yiyecek diye bir yasa çıkara bilirsiniz.gül şike yasasını veto etti iyide sayın gül BJK, taş başkanı olsaydın aynı olay senin başına gelseydi ozaman nederdin acaba merak ediyorum.aklı selim davranın takımın seyircisini kendinize düşman yapmayın yani kendinize derken akp,ye düşman kazandırmayın.bugün FB,Çe seyircisinin yüzde yetmişi onsekiz yimibeş yaş arasıunutmayın gençleri seçimlerde takımın veya trübinin liderleri nederseonu yaparlar.olan partinize olur.