E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBundan sonraki günlerde dolar beklentisi---

Bundan sonraki günlerde dolar beklentisi

Bundan sonraki günlerde dolar beklentisi
29 Ocak 2014 - 16:39 borsagundem.com

Gedik Portföy Yönetimi Genel Müdürü Halim Çun dolar fırtınasını Borsa Gündem’e değerlendirdi

BORSAGUNDEM.COM

Gedik Portföy Yönetimi Genel Müdürü Halim Çun, Merkez Bankası’nın rekor faiz artırımı kararından sonra dolarda yaşanan şok gelişmeleri Borsagundem.com için yorumladı. İşte o değerlendirme:
TCMB dün gece açıkladığı karar ile piyasaların beklentisi üzerinde bir faiz artışı yaparken aynı zamanda da faiz politikasında netleştirmeye giderek, uzun süredir dokunmadığı politika faizini %4,5 dan %10’a yükseltti ve önceliği enflasyona verdiğini açıkladı. Doğal olarak bu karar,  büyüme ve bankacılık sektörü üzerindeki ek negatif  etki yaratabilir ve bunun ne kadarı fiyatlandığı önümüzdeki haftalarda görülecek.

Ancak kontrolden çıkmış görüntüdeki doların 2,38’den 2,16 lara kadar  gerilemesi alınan kararı piyasalar tarafından olumlu karşılandığını göstermekte. Bundan sonraki günlerde doların piyasadaki dalga boyu ve oynaklığının azalmasını beklemekteyiz. Doların, bu düzeltme ile TL’ye karşı 2,25’in altına sarkması durumunda piyasalar olumlu tepki verecektir. Alınan faiz kararının bankacılık sektörüne yönelik diğer tedbirlerle birlikte büyümede daralma ve cari açıkta gerileme yönündeki etkilerini düşünürsek orta vadede döviz dengesi üzerinde olumlu etkisi olacağını beklemekteyiz.

Bu çerçevede, FED’in bu akşam açıklayacağı toplantı sonuçları da önemli. Her ne kadar tahvil azaltım planında bir “sapma” beklenmese de küresel büyümedeki kırılganlığı dikkate alarak düşük faiz politikasının uzun süre sürdürüleceğine ilişkin söylemini vurgulaması, ABD 10 yıllıklarının yukarı doğru eğilimini sınırlayabilir, bu da gelişmekte olan ülkeler için bir ölçüde olumlu olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kurt29 Ocak 2014 18:14

    çıktıgı gibi inecek yapabilecekler yapıldı hemen tepkiler vermez 150 gün 20 gün sonra bu kararların degerlendirmesi görülür