E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBundesbank Başkanı Nagel'den faiz mesajı---

Bundesbank Başkanı Nagel'den faiz mesajı

Bundesbank Başkanı Nagel'den faiz mesajı
01 Kasım 2023 - 07:42 borsagundem.com

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel'e göre Avrupa Merkez Bankası'nın inatçı enflasyon karşısında borçlanma maliyetlerini bir süre yüksek tutması gerektiğini söyledi.


Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Salı günü Berlin'de yaptığı konuşmada, "Sıkı para politikamız işe yarıyor, ancak çok çabuk pes etmemeliyiz. Daha ziyade, kilit faiz oranlarının yeterince uzun bir süre yeterince yüksek bir seviyede kalması gerekecek" dedi.

Nagel, "Faiz oranlarının halihazırda zirveye ulaşıp ulaşmadığını söylemek henüz mümkün değil: Kesinlikle verilere bağlı kalıyoruz. Para politikası duruşumuz enflasyonun yüzde 2'ye dönmesini sağlamalı. Enflasyonun inatçı olduğu ortaya çıktı ve henüz yenilgiye uğratılmadı” dedi.

Başkan Christine Lagarde, şu anda başka bir artışa gerek olmadığını ve piyasalar ile ekonomistlerin borçlanma maliyetlerinin 2024 yılına kadar bu seviyede kalmasını beklediklerini belirtti.

İspanya'daki ayrı bir etkinlikte konuşan AMB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, mevcut yüzde 4'lük mevduat oranının enflasyonun hedefe geri dönmesine yardımcı olacağını söyledi.

Merkez Bankası reeskont işlemlerde faiz oranlarını güncelledi

 

Fed’in faiz artışına gitme ihtimali düşük

 

Kredi kartı borç faizleri yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YILDIRIM01 Kasım 2023 10:15

    Yüce ALLAH sizlerinde masum insanlara ve müslümanlara asırlardır yaptıklarını tek tek çıkartacak.Ekonomileriniz SOS veriyor artık.