E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Bunlar teröre yataklıktan yargılanmalılar"---

"Bunlar teröre yataklıktan yargılanmalılar"

Bunlar teröre yataklıktan yargılanmalılar
04 Mart 2017 - 08:06 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'ya çok sert çıktı: Teröre yardım ve yataklık yapmaktan bunların yargılanması gerekir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada AImanya’daki son gelişmelere değinerek, şunları söyledi: “Bunlar, dikkat edin, yok bilmem Die Welt’in buradaki bir temsilcisi içeri alınmış, bundan dolayı değil, bir ay bu kişi, PKK’nın bir temsilcisi olarak, bir Alman ajanı olarak, bu kişi Alman Konsolosluğunda saklanmıştır, bir ay ve ‘bunu bize teslim edin, yargılansın’ dediğimizde de vermemişlerdir. Bunu bana Şansölye Merkel söylediğinde ben kendisine şunu söyledim. ‘Sizdeki teröristler tarafımızdan isteniyor, bize ne diyorsunuz ‘yargı bağımsızdır, tarafsızdır’ diyorsunuz. Biz şu anda bağımsız ve tarafsız yargımıza güveniyoruz, verin yargılansın.’ Önce vermediler, sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı görevini yaptı, tutukladı. Şu anda yüzlerce, binlerce terörist Almanya’da terör estiriyor.

Düşünebiliyor musunuz benim Adalet Bakanım, hem resmi görüşmesini yapacak, hem de oradaki vatandaşlarımıza şu kampanyayı anlatacak, orası diyor ‘otomobil parkına uygun değildir onun için müsaade edemeyiz’ ve Adalet Bakanımızı konuşturtmuyorlar, Ekonomi Bakanımızı konuşturtmuyorlar. Ben video konferansla oradaki bir meydan mitingine katılacağım, anında, dünyada görülmemiş ya, iki saatte Anayasa Mahkemesi karar alıyor ve benim orada konuşma yapmamı, video konferansla, engelliyor. Fakat Cemil Bayık’ı Kandil’den oraya bağlıyorlar ve Cemil orada konuşmasını yapıyor. Teröre yardım ve yataklık yapmaktan bunların yargılanması gerekir.” 

‘Bu ülkeyi teröre teslim etmeyeceğiz’

Ortalama 16 ayda bir hükümetin değiştiği bir ülkede güven ve istikrarın olamayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İstikrarın olabilmesi, bizim iktidarlarımız döneminde yakalandı. İşte geldik, söz verildiği süre neyse bu sürelerde hükümetler değişti. Bu ilk defa 5 yıldı. Daha sonra ‘anayasa değişikliği yapalım’ diye o zaman bize söz verenler sözlerinde durmadıkları için 4 yıla düştü.

Şimdi, inşallah, inanıyorum ki 16 Nisan’da yeniden 5 yıla hükümet etme dönemlerinin girmesiyle istikrarı yeniden yakalayacağız. İnşallah, şu anda terörle mücadelede başarılı operasyonlar neticesini verecek, bundan hiç şüphem yok ve biz bu ülkeyi terörizme ve teröristlere teslim etmeyeceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Devletin rejimi olan Cumhuriyet konusunda hiçbir geri adım yoktur. Tam tersine yürütmeyi doğrudan milletin emrine vererek demokrasiyi güçlendiriyoruz. Yani, milletin vekalet verdiği kişiler parlamentoda gensoru arkasına gensoru, güven oylamasında sıkıntılar, akıllarına estikçe gensoru veriyorlar...

‘Aslolan millet’

Biliyorlar ki buradan bu gensoru geçmez ama yine o gensoruyu veriyor. Niye? Dert, hükümeti çalıştırmamak. Güvenoyu, aynı şekilde. Şimdi asıl olan kim? Millet. Dolayısıyla 5 yılda bir millete gelecek, millet memnunsa ‘Devam’ diyecek memnun değilse ‘Geç kardeşim sen bu işi başaramadın’ diyecek. Aslolan budur.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turp04 Mart 2017 16:01

    aşağıdaki yorumları utanıyorum ve bir Türk olarak Almanlardan utanıyorum. Ne kadar aciz bir yöneticimiz var

  • kaya04 Mart 2017 14:10

    doğru devlet bütçesinden almanyaya kıyak geçenler yargılanacak.

  • ıtri04 Mart 2017 11:29

    yazık uğraştığın şeylere bak. bu kadar boş vaktin varsa dinsiz-imansız yetişen ak gençliğe üzül, namazsız-niyazsız imam hatiplilere yan. ne dünyan ferah ne öbür tarafın

  • Protesto04 Mart 2017 10:56

    Hadi hep birlikte bizde Almanya yı protesto edelim.Önce siz başlayın Sn.CB nım.İnin o Mersedeslerden,BMW lerden,Audi lerden

  • Hans04 Mart 2017 10:55

    Bizim arabalarimiza kole olmussunuz, hala konusuyorsun. Gucun yetiyorsa mercedesinden vazgec

  • KILIÇ04 Mart 2017 10:33

    MİSAFİR RUMUZLU GİTTİGİ HER YER ADETA İNSAN SELİNE DÖNÜYOR MEYDANLARA ÇIKIN DEYİNCE İNSAN SELİ OLUŞTU EGERKİ SEN GÖRMÜYORSA BİR GÖZ DOKTORUNA GİT AYRICA HAYİNLER SEVMİYOR.

  • Misafir04 Mart 2017 10:04

    işte bu yüzden sen asla ve asla bu memlekete gerçek bir lider olamazsın. birincisi sevilmiyorsun, ikincisi senin fikrinde olmayanları terörist veye hain ilan ediyorsun...

  • F04 Mart 2017 10:03

    ALMAN,YÖNETİCİLER,,SUÇ,İŞLİYOR,,TÖRÖRE.DESTEK ÇIKIYOR,,,BUNUN BİRKARŞILIĞI MUTLAKA OLACAKTIR,,,

  • KILIÇ04 Mart 2017 10:02

    GEÇMİŞ YILLARDA YAPILAN DARBELERDE SİYASİLER BOT SESİ DUYUNCA KAÇMAK İÇİN FARE DELİGİ ARADI BİR TEK SİZ BU DÜNYAYA DERS OLACAK ŞEKİLDE HAYİN DARBECİLERE DERS VERDİNİZ EŞSİZ LİDERİMİZ ALLAH SENİ KORUSUN.

  • görele04 Mart 2017 09:31

    senin hükümetin de yıllık milyonlarca euroluk alman arabası alıp, destek oluyor o beğenmediğin almanlara. ner farkınız var o zaman?

  • faruk04 Mart 2017 09:31

    zerre kadar samimiysen, tüm alman makam arabalarını almanyaya geri gönderirsin