E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBurak Yılmaz gidiyor mu---

Burak Yılmaz gidiyor mu

Burak Yılmaz gidiyor mu
11 Kasım 2012 - 08:24 borsagundem.com

Balint, kendisinin de eski bir golcü olduğunu anımsatarak sözlerine başlarken konuyu hemen Burak Yılmaz’a getirdi

Cim-Bom’da 2001’de Lucescu’nun, 2005’te ise Hagi’nin yardımcılığını yapan Rumen çalıştırıcı Gavril Balint, Romanya’da, Milliyet’in sorularını yanıtladı.
Son olarak Moldova Milli Takımı’nı çalıştıran Balint ile Cluj-Galatasaray maçını izledik. Aynı zamanda bir televizyon kanalında yorumculuk yapan Balint, kendisinin de eski bir golcü olduğunu anımsatarak sözlerine başlarken konuyu hemen Burak Yılmaz’a getirdi.
‘Potansiyeli büyük’
Geçmişte Steaua Bükreş’te top koşturduğunu kaydeden Balint, “Burak’ın, Cluj maçındaki performansı muhteşemdi. 3 golü de klastı. İlkinde zamanlamasını, ikincisinde takipçiliğini ve son golde ise soğukkanlığını konuşturdu. Böyle devam ederse Galatasaray, Burak’ı elinde zor tutar. Çünkü bu tarz golcüler kolay yetişmezler. Parladıkları zaman da maliyeti ne olursa olsun üst düzey Avrupa liglerine giderler. Burak da o potansiyele fazlasıyla sahip. Belki çok genç değil, ancak en verimli dönemini yaşıyor. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi, Burak için çok iyi bir vitrin olacak” diye konuştu.
Rumen hoca, Türkiye’nin, Romanya’ya kaybettiği maçta Burak Yılmaz’ın eksikliğini hissetdiğini dile getirdi. Burak’ın çok yönlü bir golcü olduğuna dikkat çeken Balint, “Üst düzey bir maçta kafasıyla, sağ ve sol ayağıyla gol atıyorsa o oyuncunun özel yetenekleri vardır. Türkiye’nin, Romanya yenildiği maçta oysaydı durum farklı olurdu” yorumunu yaptı.
Rumen teknik adam, biz sormadan sözü Riera’ya getirdi, “Kariyeri boyunca ofansif görev yaptı. Şu an defansın solunda oynamasına rağmen gayet başarılı” dedi.
Galatasaray’a ve Fatih Terim’e de övgüler yağdıran Balint sözlerini şöyle tamamladı:
“Cluj yabana atılacak bir takım değil, ancak Galatasaray o kadar rahattı ki burada aynı özgüveni Manchester United’ta bile görmedim. İstanbul’daki Cluj maçını kazanmış olsalardı belki de gruptan rahat bir şekilde çıkacaklardı. Galatasaray iç saha maçlarında sanırım baskı hissediyor. Bunu aşabilirlerse önleri çok açık. Fatih Terim elindeki oyuncuları çok iyi bir şekilde kullanıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cimilli iboo11 Kasım 2012 14:54

    Yağmur duasına çıkar gibi Burak'ında Galatasaraydan gitmesini isteyen fenevli basın ne yapacağını şaşırdı şimdiden Burakı bi tarafları açıkta kalıp gördükleri rüyaya göre başka takımlara gitmesi için çabalıyorlar...