E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBursa'da ormana giriş yasağı---

Bursa'da ormana giriş yasağı

Bursa'da ormana giriş yasağı
02 Temmuz 2024 - 02:13 borsagundem.com

Bursa'da ormanlık alanlara girişler 1 Ekim'e kadar yasaklandı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte artan sıcaklıkların neden olduğu olası orman yangınlarına karşı önlem almak amacıyla, Bursa ilindeki ormanlık alanlara girişlerin 1 Ekim 2024 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu. Vali Demirtaş'ın yazılı açıklamasına göre, bu karar 6831 sayılı Orman Kanunu'nun ilgili maddeleri ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'na dayanılarak alınmıştır.

Vali Demirtaş, orman yangınlarını önlemek için alınan bu tedbirler kapsamında, sadece tabiat ve orman parklarına girişler ile avlanma izin belgesi sahipleri veya av turizmi organizasyonlarına katılanların izinli olduğunu belirtti. Piknik alanları ve mesire yerlerinde mangal gibi ateşli piknik faaliyetlerinin yasaklandığını ve bu kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını vurguladı.

Ayrıca, tarım faaliyetlerinden kaynaklanan yangın riskini azaltmak için, ekin hasadı yapılan tarlalarda güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve yangınla mücadele ekiplerinin denetimlerini sıklaştıracağını ifade etti. Bursa Valiliği, bu kararların orman yangınlarının önlenmesi ve doğal alanların korunması için alındığını belirterek, halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Kabinede değişiklik: 2 yeni bakan atandı

 

Bakan Mehmet Özhaseki görevinden istifa etti

 

Özgür Özel'den Mehmet Şimşek'e asgari ücret tepkisi

 

TSK, Suriye'nin kuzeyine takviye birlikler gönderdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)