E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük takas yapıldı mı---

Büyük takas yapıldı mı

Büyük takas yapıldı mı
03 Temmuz 2013 - 20:15 borsagundem.com

Yılbaşında gündemin ana maddesi olan büyük rotasyon yıl ortasına gelindiğinde yeniden gündemde.

Yılın ilk aylarında sıkça gündeme taşınan büyük rotasyon, yani yatırımcının tahvil piyasasında hisse senedi piyasalarına geçiş süreci, yıl ortasında gelindiğinde net bir şekilde ortaya konulmuş oldu.
Bloomberg’te yer alan grafikte 1950’ler bu yana hisse senedi piyasalarında geçiş gözler önüne serildi. Grafikte dikkat çeken unsur gelinen rakamların 2007’den sonra en yüksek seviyeler oluşu.
ABD’de yatırımcıların tahvil piyasalarında geçiş yaptığını ortaya koyan Bernstein baş stratejisti Vadim Zlotnikov’un grafiğinde Mart’tan bu yana hisse senedi tarafında yüzde 39 artış gözleniyor. 1950’den bu yana bakıldığında ortalama yüzde 29.2 olan seviyelerin üzerine 2007’de çıkılırken 2013 Temmuz ayı itibariyle bu seviyelerin geçildiği görülüyor.

Grafik ile ilgili açıklama yapan Zlotnikov, gelecek 12 aylık dönemde faizlerde artış beklentisini hatırlarken hisse senetlerin geçişin daha da artacağını dile getirdi. Faizlerdeki hareketin yanı sıra gelecek hafta başlayacak olan bilanço dönemi ve temettüler bu geçiş sürecine destek verecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)