E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBüyük umutları 4 ayda çöktü, bıraktı---

Büyük umutları 4 ayda çöktü, bıraktı

Büyük umutları 4 ayda çöktü, bıraktı
07 Mayıs 2013 - 18:33 borsagundem.com

Borsa çevreleri şaşkın… Büyük umutlarla Artı Yatırım’a transfer edilen sigorta kökenli Sema Akça, 4 ay dayanabildi

BORSAGUNDEM.COM
Borsa İstanbul Gözaltı Pazarı’nda işlem gören Artı Yatırım Holding Genel Müdürlüğü’ne 4 Ocak 2013 tarihinde getirilen Sema Akça, 4 ay gibi kısa sürede görevinden istifa etti. Büyük umutlarla transfer edilen Akça’nın bu kadar kısa sürede istifa etmesi sigortacılık sektöründe ve borsa çevrelerinde büyük şaşkınlık yarattı. Son olarak Aviva Sigorta Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Sema Akça, şirketin rekabet gücü yüksek alanlarda yatırımlarını çeşitlendirmesi, yurt içi ve yurt dışında yeni açılımlar sağlanmasından sorumlu olacak, şirketin yeni iş hedeflerine ulaşmasına öncülük edecekti. Aviva Sigorta Türkiye'de Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, BNP Paribas Cardif Genel Müdür Yardımcılığı, Anadolu Endüstri Holding İç Denetim Müdürlüğü görevlerini üstlenmiş olan Akça’nın istifasını perde arkası bilinmiyor.
BENZER DURUM ALTINYAĞ’DA DA YAŞANMIŞTI
Manipülasyon suçlamasıyla yargılanmaya devam eden Çevik kardeşlerin satın aldığı Altınyağ Kombinaları’nda da benzer bir durum yaşanmıştı. Altınyağ, satın alındıktan sonra Şevket Yılmazçetin Genel Müdürlük görevine, Mali ve İdareden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak da Mustafa Karaman getirilmişti. Yönetim sihirbazı olarak lanse edilen Genel Müdür Yılmazçetin ve Mustafa Karaman 6 ay gibi kısa sürede şirketle ilişkilerini kesmişti.
ŞİRKET MÜDÜRÜNE SUÇ DUYURUSU

Bu arada, Altınyağ’dan Mart 2013’ta KAP’a yapılan açıklamada fabrika müdürüne dava açıldığı duyurulmuştu. Şirketin bağlı ortaklığı Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları’nın Karma Hayvan Yemi üretim faaliyetlerinin devam ettiği dönemde Fabrika Müdürü unvanı ile çalışmakta olan Erol Hakan Güney hakkında, çalıştığı dönem içinde görevini kötüye kullanmaktan dolayı kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)