E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyükşehir'e AK Parti'den 4 aday---

Büyükşehir'e AK Parti'den 4 aday

Büyükşehir'e AK Parti'den 4 aday
21 Temmuz 2013 - 09:44 borsagundem.com

Nagehan Alçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için 4 adayın isminin öne çıktığını iddia etti

AK Parti'de İstanbul'a Başkan olmayı düşünen dört aktör öne çıkıyor:
1)Şu anki Başkan Kadir Topbaş, 2) AB Bakanı Egemen Bağış, 3) Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve 4) İstanbul il Başkanı Aziz Babuşçu...
İddia çocuklarının isim babalığını Başbakan Erdoğan'ın yaptığı Nagehan Alçı'ya ait. Milliyet yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde AK Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan 4 aday olduğunu kaydetti.
ADAYLIĞI İMKANSIZ OLAN TEK İSİM
Alçı'ya göre bu 4 adaydan şansı en az olan (hatta hiç olmayan) tek bir isim var: Aziz Babuşçu. Babuşçu, Milliyet yazarının belirttiğine göre, AK Parti tabanı ve İstanbul teşkilatı tarafından yakından tanınsa da İstanbul halkı tarafından pek tanındığı söylenemez. Yapılan bilimsel anketler de bunu gösteriyor.
"ERDOĞAN ÇOK KIZDI"
Nagehan Alçı yazısında, Aziz Babuşçu'nun liberalleri hedef alan "gelecek dönemde bizimle olmayacaklar" dediğini öne sürdü. Yine Alçı'nın iddiasına göre Başbakan Erdoğan'ın da bu sözlere tepki olarak "Gerçek liberallerle sahtelerini iyi ayırarak konuş. Zor zamanlarımızda da yanımızda olanlara ayıp etme" dedi.
"ERDOĞAN İÇİN ERBAKAN'A REST ÇEKTİ"
Öte yandan Nagehan Alçı, Kadir Topbaş ve Binali Yıldırım'ın da bu yarışı sessiz ve derinden götürdüğünü belirtti. Topbaş'ın "Erdoğan için Erbakan'a rest çeken bir isim" olduğunu hatırlatan Alçı, Gezi olaylarında Erdoğan'ın gözünden düştüğü söylenen Kadir Topbaş'ın İstanbul için hala kuvvetli bir aday olduğunu da yazısına ekledi.
Binali Yıldırım içinse "şaibeye karışmamış" bir isim olarak bilindiği için adaylığının kuvvetli olduğunu söyleyen Nagehan Alçı, Egemen Bağış cephesinin de "Erdoğan'ın Bağış'ın adaylık bölgesini değiştirdiği" için adaylık umudu beslediğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • esra21 Temmuz 2013 14:21

    idolümsün.

  • adnan21 Temmuz 2013 13:51

    gökçek hem ankara namına hem tüm türkiye namına başbakanın yanında oldu ve darbecilere karşı belediye başkanı olarak tek başına savaştı. Kadir bey elinden geleni yaptı ancak ist. gibi bir yere sahipsen yeterli olmuyorsun. ekmek aslanın ağzında. gördüğümüz, kadir beyinde eli kıymetliymiş. egemen bağış umarım iyi olur.

  • kemal21 Temmuz 2013 11:47

    kadir başkandan ALLAH razı olsun binali yıldırım iyi tercih

  • akil21 Temmuz 2013 11:40

    en cesur gazeteci bayan. kocası ve kendisine o kadar terbiyesizlik yapılıyor ama korkmadan hala bildiği yoldan şaşmadan devam.

  • vural21 Temmuz 2013 11:33

    kadir bey'e verdiği hizmetlere teşekkür ederiz. hakkını helal etsin ve çekilsin. seçime bile gitmesin.