E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Büyüme için istikrar şart"---

"Büyüme için istikrar şart"

Büyüme için istikrar şart
12 Temmuz 2013 - 15:31 borsagundem.com

İGED Başkanı Hüseyin Ataol: "Türkiye’nin, özellikle bu yılki büyüme hedefini tutturabilmesi için finans piyasaların istikrarı yakalaması gerekiyor"

Bünyesindeki yaklaşık 850 genç işadamı ile birçok sektörde faaliyet gösteren İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED), büyüme için istikrarın şart olduğuna dikkat çekti.
İGED Başkanı Hüseyin Ataol, Türkiye’nin özellikle son 6-7 yıldır başarılı büyüme rakamları yakaladığını belirterek,” Son yıllarda özellikle Avrupa ülkelerine göre ekonomik büyümemizi kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Ancak bunun devamı için istikrar şart” dedi.
‘Ekonomi ne kadar az kırılgan olursa o kadar güçlü oluruz’
İGED Başkanı Ataol,” Borsa İstanbul’un, özellikle yurtdışından gelen açıklamalar nedeniyle düşüş eğiliminde olduğu günleri yaşıyoruz. Buna paralel olarak Dolar’ın yükselişi, özellikle ithalat yapan firmalarımız için negatif bir durum yaratıyor. Finans piyasalarımız dış şoklara ne kadar dayanıklı olursa, sonucu büyümemize olumlu olarak yansıyacaktır. Bu kaçınılmaz bir gerçek” şeklinde konuştu.
‘Üretim odaklı büyüme en büyük hedefimiz olmalı’
Hüseyin Ataol, Türkiye’nin üretim odaklı büyümesi gerektiğinin altını çizdi ve şunları söyledi:
“ Avrupa ve Amerika eksi büyüme yazarken biz büyümemizi sürdürdük. Burada önemli olan üretim odaklı bir büyüme modelini benimsememiz. Bunu artık hepimiz biliyoruz. Üretip yurtdışına ihraç etmek için yenilikçi olmak birinci kural. Benim inancım tam. Şimdi olmasa da, Türkiye gelecek yıllarda dünya pazarlarında adından sıkça söz ettirecek bir ülke konumunda olacak. Ancak bu yılki yüzde 4’lük büyüme hedefi, bugüne kadar gelen rakamlara baktığımızda biraz zor gibi görünüyor. Bu hedefi yakalamak için finansal piyasalarda istikrarı yakalamak şart.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)