E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyüme yüzde 2-2.5 arasında olur---

Büyüme yüzde 2-2.5 arasında olur

Büyüme yüzde 2-2.5 arasında olur
27 Mayıs 2014 - 09:22 borsagundem.com

Standard & Poor's baş analisti Frank Gill, Türkiye'nin büyümesine ilişkin açıklamalarda bulundu

Standard & Poor's baş analisti Frank Gill, Türkiye için 2014 yılı büyüme beklentilerinin yüzde 2 - 2,5 aralığında olduğunu belirtti.

2014'te özel sektör yatırımlarında yavaşlama beklediklerini söyleyen Gill, "Kamu yatırımlarında bu yıl daha güçlü bir büyüme olabilir." ifadesini kullandı.

S&P Başanalisti Frank Gill, Geri Sayım programında Berfu Güven’in sorularını yanıtladı. Gill. faiz indirimlerinin Merkez Bankası rezevlerini eritmesi durumunda kredi notunun olumsuz etkileneceğini belirtti. Gill, bu yıl içinde Türkiye’nin kredi notunu gelecek yıl değerlendireceklerini söyledi.

EN OLASI SENARYO

Gill, “Önümüzdeki sene kredi notu yeniden değerlendireceğiz. En olası senaryo mevcut not teyit edilir. Şu anda BB+’dır şu anda. Ekonomide sert iniş olasılığı görüyoruz. Burada da tabiki mali pozisyon zayıflayabilir. Ama nispeten daha canlı dış düzelme görüyoruz. İhracatta toparlanma görüyoruz” dedi. S&P, Türkiye'yle ilgili değerlendirmesini 21 Kasım'da yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)