E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyüme yüzde 3-4'e hapsolur---

Büyüme yüzde 3-4'e hapsolur

Büyüme yüzde 3-4'e hapsolur
04 Nisan 2014 - 11:36 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ekonomisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2013'te Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirtti.
 
2013'ün AB açısından da iyi geçmediğini ifade eden Babacan, 2014'ün daha iyi olmasını beklediğini açıkladı. Babacan, 2013'te tüm sıkıntılara rağmen hedefin yakalandığını ve Türk ekonomisinin beklentilerin üzerinde büyüme hızına ulaşıldığını vurguladı.
 
17 Mart'tan bu yana her gün döviz girişinin yaşandığını aktaran Babacan, Türkiye'ye döviz girişinin kesintisiz devam ettiğini söyledi. Bloomberght'nin sorularını yanıtlayan Babacan, Merkez Bankası'nın tüm gelişmeleri yakından izlediğini ve faiz kararı konusunda nihai kararı Banka'nın vereceğini belirtti ve PPK'nın Türkiye ekonomisi için en iyisi ne ise onu yapacağını açıkladı.
 
Babacan, kur geçişkenliğinin henüz tamamlanmadığını, enflasyon üzerinde etkisinin süreceğini söyledi ve talep kaynaklı bir enflasyon riskinin görülmediğinin, yaşanan enflasyonun maliyetlerden kaynaklandığının altını çizdi. Babacan Merkez Bankası ile ilgili konuşmak istemediğini çünkü aşırı etki var algısının oluştuğunu aktardı.
 
Petrol ve gaz ithalatının cari açığı yüksek seyretmesine yol açtığını ifade eden Babacan, dövizin doğrudan yatırım yoluyla gelmesini tercih ettiklerini belirtti. Babacan, yapısal alanda köklü adımlar atılmazsa büyüme hızının yüzde 3-4 aralığına hapsolabileceğini ve yüzde 3-4 büyümenin sürdürülemez bir cari açık getirdiği uyarısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)