E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyümede yukarı yönlü riskler artıyor---

Büyümede yukarı yönlü riskler artıyor

Büyümede yukarı yönlü riskler artıyor
10 Haziran 2014 - 10:47 borsagundem.com

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, büyümede yukarı yönlü risklerin arttığını söyledi

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, büyüme beklentilerini 2014 yılının tamamı için %3.2’de koruduklarını, bununla birlikte yukarı yönlü risklerin arttığını gördüklerini söyledi.
Serdar Şenol Foreks'e yaptığı açıklamada, ilk çeyrek GSYH’sinin beklendiği üzere %4.3 büyüdüğüne değinerek,%4.3’lük büyümenin 2.1 puanının tüketim artışından kaynaklandığını, kamu tüketiminin 0.9 destek verdiğini belirtti ve "Toplam yatırımlardan 0.1 gerileme etkisi 
gelirken, ilk çeyrekte stok değişimleri büyümeden 1.2 puana çıktı. Diğer yandan, büyümenin temel kaynağı 2.7 puanlık destekle net dış ticaretten geldi" diye konutşu.
Sektörel bazda ise imalat sanayinde %4.9’luk büyüme ile son iki çeyreğe paralel bir seyir görüldüğüne de değinen Serdar Şenol, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"İnşaat sektöründe %5.2’lik büyüme sınırlı güç kaybının devamına işaret ederken, finansal faaliyetlerdeki %13.9’luk büyümeler genel büyümeye destek veren temel kalemler oldu. 
Büyümeye mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış bazdaysa %1.7’lik büyümeyle son üç çeyreğin üzerinde bir artış sağlandı. 
İlk çeyrek büyümesi yatırım tarafında zayıf görünüme işaret ederken, tüketim tarafında beklentilerden daha net daha güçlü bir görünüm sergiledi. 
Dış ticaretin etkisi de büyüme eğilimi desteklerken, tüketim tarafın ilk çeyrekte güçlü kalması büyümeye dair beklentilerin iyimserleşmesini destekliyor. 
Büyüme beklentimizi 2014 yılının tamamı için %3.2’de korumakla birlikte yukarı yönlü risklerin arttığını görüyoruz. 
Yılın son çeyreğine dair FED riskleri korunurken, bu yönde belirgin bir ılımlı tavır ortaya çıkarsa, büyümeyi %4.0-4.2 bandına revize etmemiz mümkün olabilecek. " 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)