E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisC Grubu hisselere yeni düzenleme---

C Grubu hisselere yeni düzenleme

C Grubu hisselere yeni düzenleme
21 Aralık 2010 - 11:32 borsagundem.com

İMKB Başkanı Hüseyin erkan, C Grubu hisselerde işlem hacmini artıracak yeni bir düzenleme getireceklerini söyledi

C Grubu hisselere yönelik getirilen sınırlamalar sonrası düşen işlem hacmi üzerine harekete geçen İMKB ve SPK yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Para Dergisi'nden İdil Taraklı'nı sorularını yanıtlayan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, bu konuda şu açıklamayı yaptı: "SPK ile bunlar üzerine çalışıyoruz. Bu hisseler halka açıklık oranı ve tedavüldeki hisse adedi düşük olduğu için manipülasyona çok kolay alet olabiliyordu. Gözetim çalışmaları da hep bunlar üzerineydi. Amacımız böyle bir adım atarak manipülasyonu önlemekti. Belki de likiditenin azalması, hissenin olması gereken işlem hacmine ulaşmasını sağladı. Ama tabii ki likiditenin azalması hoş bir şey değil. Ayrıca bu bir ceza gibi algılandı. Ama bu bir ceza değildi. Amaç, gerçek işlem hacmine ulaşmaktı. C gurubu hisselerde işlem hacmini artıracak bazı işlemler yapmayı düşünüyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • arda 935502 Mayıs 2013 15:14

    kent dünya kadar kar açıklıyor ama geçmiş zararlara sayıyorlar bu nası iş hala bu hisse niye c grubunda bie önce bunları bi açıklayın

  • mustafa29 Aralık 2010 01:18

    bu kafayla kaç yatırımcının madur edildigi ve ne kadar kişinin de madur edilecegi belli deyil.kim nereden, kaçtan alırsa alsın burası serbes piyasa.adama ve hisseye ğöre gurup olmaz.insanlar o zaman borsadan uzak dursunlar.hissesi olanlarda satsınlar bi dahada almasınlar.başkan ve personeli de kendine başka eglençe bulsunlar,çünkü süpükülatörler onlar kadar zarar veremez.taahtayı görmeden işlem yapıyorum,acaba ben körebemi oynuyorum.tamamen saçmalık.acilen düzeltisin istiyorum .

  • deliefendi25 Aralık 2010 11:46

    Sığ ve spekülasyona açık olduğu için C grubuna alınan hisseler işlem hacmi düşmesi nedeniyle daha da sığlaştı.Küçük yatırımcıyı koruyalım derken resmen küçük yatırımcı cezalandırıldı.İMKB' ye mail attım 3 ocakta hangi hisselerin hangi gruba gireceğinin yeniden belirleneceği cevabını verdiler.İMKB 'den bir şekilde hangi hissenin C grubundan A grubuna geçireleceğini önceden öğrenecekler şimdiden o hisseleri alacaklar ve haksız kazanç elde edecekler.İMKB'de dayısı olan köşeyi dönecek , olmayan yanacak ve spekülasyonun alası olacak..

  • dostsoros24 Aralık 2010 21:04

    A,B,C ..Ya vitamin mi hissede isim veriyorsunuz. Yoksa okumayı yeni mi öğretiyorsunuz,bu insanlara. Temeli olmayan,acil alınmış bir karar.Okumuş,görmüş insanlarız hepimiz.

  • Lokantacı24 Aralık 2010 14:21

    Tüm hisseleri D grubu yapında yatırımcısı, spk cısı, imkb cisi sistemin tüm üyeleri antartiakaya balık avlamaya gitsin. bu nedir anlaşılmaz bir uygulamalar silsilesi. borsa, lokanta değil, hisselerle yemek yapar gibi oynanmaz.

  • Hüseyin22 Aralık 2010 09:17

    Kent hisselerinden %50 zarar ettim.Sağlığım bozuldu.Spk ve İMKB bu işten anlamıyor.İstifa etsinler.

  • ayhan22 Aralık 2010 00:17

    1 ekim sabahı paramın yarısı gitti(1-4 arası 3 günde)panikle satsaydım mahvolmuştum.Eski yerine gelmesini beklerken ömrümden gün gitti.Şimdi gelelim hüseyin beye.Sen bu kadar insanı aptal mı sanıyorsun?Yanlış yaptığını bal gibi biliyorsun.Madem öyle volüm düşüşünü neden göremediniz?riskli dediğiniz şirketin kağıdını niye alsın insanlar.Mimlediniz hepsini.Madem öyle bu uygulamayı bütün kağıtlara yapın ki hiç spekülasyon olmasın.Daha 100 kalem sıralarımda neyse.Beceremedin kabul et.

  • MEMURA İSYANN21 Aralık 2010 23:38

    borsa bilgi ve öngörü işidir, kendine ait bir mantığı ve ruhu vardır, memur aklıyla sistem kuşa çevrildi, deneme yanılma ile işi öğrenecekler de o zaman da süreleri bitmiş olacak, ey BAŞBAKANIM, o dinamik ve atak ruhunuzdan biraz da memurlarınıza verseniz ne olur.. lütfennn...

  • Coşkun Pekçoşkun21 Aralık 2010 21:28

    1 hisse alana 2 hisse bedava mı verilecekmiş. Günde birkaç defa işlem gören hissenin hacmi artarmı. Belki de C grubu hissesi olanlar araasında piyango düzenlenir, ekonomik finansal çareler tükenmez.

  • Mehmet21 Aralık 2010 21:11

    Bence tüm hisseleri C grubuna atsınlar. Böylece tüm hisselerin gerçek değeri ortaya çıkar ve tüm yatırımcılar uzun vadeli yatırımcı olur.sürekli müzayede yapılmasın herkes rahat eder.

  • Sinan21 Aralık 2010 21:09

    Burçelik hissesini 60 liradan C grubuna attınız. Küçük yatırımcının tamamı hisseyi sattı. Peki sonrasında yaşananlar kağıt şuanda 150 lira.60 liradan alan küçük yatırımcı yarı fiyatına bu hisseyi sattı.Şimdi SPK küçük yatırımcıyı korumuşmu oluyor?

  • metin21 Aralık 2010 19:00

    C GRUBU HİSSELERİ; KÜÇÜK YATIRIMCI BİTTİ,AMA İNANIYORUM Kİ YAPTIĞINIZ BU HATADAN KISA SÜREDE DÖNERSİNİZ,ÇÜNKÜ ZATEN PİYASADA İSTEYEN ALIP SATIYOR,PİYASA OLUŞUYOR,MANİPLULASYON YAPANLAR TESPİT EDİLİP ADLİYEYE GÖTÜRÜLÜYOR,BIRAKIN İSTEYEN İSTEDİĞİ KAĞIDI ALSIN,BÖYLE HİSSELERİ A,B,C GRUBUNA AYIRARAK KÜÇÜK YATIRIMCININ KORUNDUĞUNA İNANMIYORUM,KÜÇÜK YATIRIMCI ŞİRKETİN VE SPEKÜLATÖRLERİN ELİNDE YEM OLDU.

  • hayri21 Aralık 2010 12:02

    ceza degilde ney peki şunu erkekçe itiraf edin biz bir şey yapmaya çalıştık yüzümüze gözümüze sürdük diye itiraf edin.resmen göz altı pazarı hisselerini bitirdiniz bunu yapmakla elinde bu hisseden olan küçük yatırımcıyıda bitirdiniz.güya güzel bir iş yaptınız