E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇAĞLAYAN TEMSA'YI EVLENDİRMEK İSTİYOR---

ÇAĞLAYAN TEMSA'YI EVLENDİRMEK İSTİYOR

ÇAĞLAYAN TEMSA'YI EVLENDİRMEK İSTİYOR
19 Mart 2010 - 07:29 borsagundem.com

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İngiliz Modec ZEV ile Temsa'yı Türkiye'de ortak yatırıma davet etti. Temsa Genel Müdürü Buldurgan "Bu vergilerle zor" dedi

İNGİLTERE'DE bulunan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan önceki gün Londra'da aralarında BP ve Tesco'nun da bulunduğu 40 İngiliz şirketlerin üst düzey temsilcileri ile biraraya gelerek Türkiye'deki yatırım imkanlarını masaya yatırdı. Toplantıya elektrikli ticari araç üreticisi Modec ZEV'in Başkanı Jamie Borwick ve Sabancı Grubu bünyesindeki Temsa'nın Genel Müdürü Mehmet Buldurgan da katıldı. Bakan Çağlayan her iki şirketi evlendirmek istediğini açıklasa da Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan mevcut teşvik ve vergiler çerçevesinde bunun söz konusu olmadığını belirterek "Bekar kalmak daha iyi" dedi. İngiliz firma ile teknik düzeyde görüşme yapıldığını doğrulayan Buldurgan, "Belki Ar-Ge konusunda işbirliği yapılması söz konusu olabilir" dedi. Çağlayan da elektrikli araç üretimi konusunu hükümet olarak çok ciddiye aldıklarını ve bu konunun önümüzdeki günlerde düzenlecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda gündeme getirileceğini belirtti. 'YATIRIM ŞARTI' Toplantının ardından elektrikli aracı da inceleyen Çağlayan, Jamie Barwick'e "Türkiye'de yatırım yapar ve teknolojiniz Türkiye'ye getirirseniz arabanızın direksiyonunda poz veririm" dedi. İngiltere-Türkiye Ortak Ticaret ve Ekonomik Komitesi (JETCO) toplantısının ardından iki ülke arasında ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve ticari engellerin kaldırılmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)