E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇalışanlar dikkat! WhatsApp mesajı işten atılma sebebi---

Çalışanlar dikkat! WhatsApp mesajı işten atılma sebebi

Çalışanlar dikkat! WhatsApp mesajı işten atılma sebebi
03 Mayıs 2021 - 07:27 borsagundem.com

Kendi aralarındaki grupta şirket yöneticilerine hakaret eden 3 çalışan işten atıldı. İade talepleri de mahkeme tarafından reddedildi

Sakarya’da bir işyeri, çalışanların anlık mesajlaşma platformu WhatsApp’ta kendi aralarında kurduğu grupta ürünleri kötüleyen 3 çalışanı işten attı. İşçilerden biri haksız fesih iddiasıyla işe iade davası açsa da hem yerel mahkeme, hem de istinaf davayı reddetti. Yargıtay ise benzer bir dosyada işçiyi haklı bulmuştu.

Davacı işçinin vekili dilekçesinde, müvekkilinin 2014-2018 arası davalı şirkette ürün tanıtım temsilcisi olduğunu, 16 Şubat 2018’de mesai arkadaşları ile WhatsApp grubu yazışmalarında şirketin ürünü hakkında olumsuz yazılar yazdığı gerekçesiyle iş akdinin feshedildiğini belirtti.

Mahkeme ne dedi?

Dilekçede, uçtan uca şifreli bir sistemdeki yazışmaların üçüncü kişilere kapalı olduğu ve delil olarak kullanılamayacağı, bu yazışmalar gerekçe gösterilerek yapılan feshin geçersiz olacağı, burada yazılanların hayatın gizliliği kapsamında özel veri olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtilerek işe iade talep edildi.

Davalı şirketin vekili ise, davacının WhatsApp grubundaki yazışmalarda şirket yöneticilerine ağır küfür ve hakaretler ettiğini, iş arkadaşlarını şirkete ait ürün hakkında negatif yazılar yazmaya teşvik ettiğini, şirketin ismine zarar vermeye çalıştığını, bu gerekçelere yapılan feshin haklı nedenlere dayandığını belirterek davanın reddini talep etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 03 Mayıs 2021 10:05

    Anla işte yakında politikacılar hakkında konuşmak yasaklanacak. Yeni Özgür Türkiye. Gurur duy koyun

  • Saçmalıklara karşı03 Mayıs 2021 07:39

    Bu ne saçma bir karar ya direk yöneticiye gönderilmiş olsa anlarım Ancak aramızda konuştuklarımız ne diye başkasına delil oluyor.