E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiÇalkantılardan etkilenecek hisseler---

Çalkantılardan etkilenecek hisseler

Çalkantılardan etkilenecek hisseler
04 Şubat 2011 - 00:03 borsagundem.com

Yatırımcılar cazip operasyonel kaldıracı ve bilançoları olan şirketleri tercih etmesi öneriliyor

Deutsche Bank Türkiye ve Türk hisselerine dair stratejisini açıkladı. Detaylar:
Diğer gelişen ülkelerin aksine Türkiye’de politika faiz oranları düşüyor, hükümet ülkenin risk primini ve kısa vadeli sermaye girişlerini azaltmaya çalışıyor. Bu yatırımcı derecesine yükseltilme yönünde önemli bir adım olsa da cari açığın artması gibi bazı riskler getiriyor.
2011´de cari açığın GSYH´nin yüzde 6.7´si olmasını bekliyoruz. Türkiye cari açığının sadece yüzde 14´ünü uzun vadeli doğrudan yabancı yatırımları ile finanse ediyor. Temel durum senaryomuz sermaye girişlerinin devam edeceği yönünde.
Yatırımcılar cazip operasyonel kaldıracı ve bilançoları olan şirketleri tercih etmeli. Finans dışı şirketler arasında THY, Soda Sanayii, TAV, Erdemir, Enka, Çelebi, Tüpraş, Petkim, Şişe Cam, İş GYO, Arçelik, Çimsa ve Alarko tavsiye ettiklerimiz.
Çalkantılardan en fazla etkilenebilecek olanlar ise Zorlu Enerji, Doğuş Otomotiv, Tekfen, CCI, Aksa, Akenerji, Anadolu Cam, Türk Telekom ve Ford Otosan.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hüseyin04 Şubat 2011 19:33

    arkadaşlar avrasya gayri menkul ortaklığı hiisem var 3 lerden 1.70 lere düştü bedelli veriyo,daha düşermi çıkarmı yada yorum yaparsanız sevinirim.

  • erman04 Şubat 2011 03:45

    Çalkantı olursa bugün olduğu gibi yabancı kaynaklı olur.Bence ve de en mantıklısı yabancılar hangi kağıtta fazlaysa o kağıt ayvayı yer bu kağıtların dibe yakın olanları haricinde olanlar tabi..

  • Murat04 Şubat 2011 00:29

    Arap pazarını da kaybettik , 1 sene hayır gelmez döviz açığını nasıl kapatacağız hadi bakalım. Araplardan kaçan para gelir diye boşuna heveslenmeyin adamlar zaten 60 Milyar dolar zarar etmişler buradaki karlarını dahada realize dip çeker giderler.. Biz de bir ortadoğu ülkesiyiz unutmayalım

  • YATIRIMCI03 Şubat 2011 23:44

    aksa mı şaşırmışsınız siz etkilenmeyecek tek hisse AKSA

  • YATIRIMCI03 Şubat 2011 23:43

    aksa mı şaşırmışsınız siz etkilenmeyecek tek hisse AKSA