E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCallamard: Kaşıkçı cinayetinde Merkel ve Macron suç ortağı---

Callamard: Kaşıkçı cinayetinde Merkel ve Macron suç ortağı

Callamard: Kaşıkçı cinayetinde Merkel ve Macron suç ortağı
16 Kasım 2019 - 10:21 borsagundem.com

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve ABD Başkanı Trump’ın tutumunu ağır bir şekilde eleştirdi.

Callamard, “Belki umursamıyorlar. Bunu Merkel ve Macron’a sormak lazım” dedi. Callamard, “İstanbul’da ve Osaka’da yaşadıklarımız ‘sessiz kalınarak suç ortağı olmaktan’ başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Mali'nin merkez bölgesi Mopti'de Fulani köyüne düzenlenen saldırıda 20 kişi yaşamını yitirdi.
Hükümet sözcüsü Yaye Sangare yaptığı açıklamada, 13 Kasım'da silahlı kişilerin Burkina Faso sınırındaki Peh köyüne saldırı düzenlediğini belirtti.

Sangare, 20 kişinin hayatını kaybettiği olayda saldırganların köydeki tahıl ambarlarını da ateşe verdiğini ifade etti.

Saldırganların geleneksel avcılar gibi giyindiği ve komşu ülke Burkina Faso'dan geldiği bilgisini paylaşan Sangare, güvenlik güçlerinin bölgede saldırının faillerini bulmak için operasyon başlattığını aktardı.

MALİ'DE ŞİDDET OLAYLARI

Ülkenin kuzey ve orta kesimleri, 2012'den bu yana etnik, ayrılıkçı çatışmalar ve terör saldırılarına sahne oluyor.

Mopti bölgesinde, avcı Dogon ile hayvancılıkla uğraşan Fulani kabileleri arasında toprak ve kaynak hakimiyeti nedeniyle sık sık çatışma yaşanıyor.

Haziran başında Dogon ve Fulani kabileleri arasında çıkan etnik çatışmalarda yaklaşık 140 kişi hayatını kaybetmişti.

BM'nin 2013'te kurduğu 15 bin kişilik barış gücü Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) ve Fransa'nın "Barkhane Operasyonu" adı altında 2014'te görevlendirdiği 4 bin asker, bölgedeki güvenlik tehdidini ortadan kaldırmayı başaramadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS19 Kasım 2019 07:46

    O ZAMAN BU DEDİKLERİNİZİN ARKASINDA DURARAK.BU KİŞİLER YARGILANMALI.TÜRKİYEYE SAÇMA SAPAN SUÇLARI ATMAYI NASIL BECERİYORSANIZ BU KATİL ZANLILARINIDA GEREKTİĞİ ŞEKİLDE YARGILATMANIZ LAZIM.

  • Sem16 Kasım 2019 16:03

    Batılı yabanci ülkeler de, ülkenin menfaatleri ve çıkarları öncelikli olmuştur hep. Tarihte de böyleydi. Belki ülke sınırları içerisinde adaleti yapıyorlardir ama ülke dışında adalet varmı sormak lazım. Yaptıkları işleri incelemek lazım. Ülke sınırı dışında başka faktörler devreye giriyor ve ülke menfaatleri ni düşünüyor lar hep. O yüzden belki de ülke dışındaki adaletin yerine gelmesi belkide umurlarinda bile değildir. Bu konuda zayıf kalıyor lar düşünce olarak