E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiÇanak antenler tarih oluyor!---

Çanak antenler tarih oluyor!

Çanak antenler tarih oluyor!
17 Mart 2013 - 14:32 borsagundem.com

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, yeni projelerini anlattı

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Türksat olarak yeni bir Ar-Ge Projesi yürüttüklerini belirterek, “Yaklaşık 50 santimetreye 50 santimetre boyutunda düz anten projesine başladık. Ucunda ELB olmayan düz anten daha estetik duruyor” dedi. Dalbay, Türksat olarak yeni bir Ar-Ge Projesi yürüttüklerini belirterek, yaklaşık 50 santimetreye 50 santimetre boyutunda düz anten projesine başladıklarını ifade ederek, düz antenin ucunda LNB olmadığını, bu nedenle daha estetik olduğunu söyledi. Çanak antenlerin çok büyük olduğunu, montajının zor olduğunu anlatan Dalbay, daha estetik ve küçük olan düz antende ise montaj sıkıntısının yaşanmadığını bildirdi. Bunun prototipini geliştirip bu yıl sonuna kadar, yetişmezse 2014 yılı başına kadar sektöre sunacaklarını dile getiren Dalbay, Türkiye'de uydu anteninde farklı bir teknoloji kullanılacağını kaydetti. ARALARIN ÜSTÜNE ANTEN Düz antenin araba üstüne bile konulabileceğine işaret eden Dalbay, “Arabaların üstünü uydu antenine çevirebilme teknolojisi gelişiyor. Şu anda bu deneysel bazda. Önümüzdeki yıllarda kullanıma geçecek. Böyle bir alıcı yaptığınız zaman uyduda kullandığınız kapasite büyüyor. Çünkü hareketli gidiyorsunuz. Standart bir televizyon yayını hareketliyken alamaz” dedi. Dalbay, Almanya'da da kullanılan düz antenin prototipinin Türksat'ta bulunduğunu ifade ederek, “Ancak dünyada birkaç ülkede kullanılan bu düz anten daha kalın. Bizim üzerinde çalıştığımız düz antenin farkı daha ince olması. Bu yıl sonunda ya da 2014 yılı başında uydu cihazları üreten firmalara vereceğiz, hem Türkiye hem de yurt dışında satmak için üretim yapacaklar” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HADİ BAKALIM tayyup.18 Mart 2013 17:26

    Milleti soymak için neler yapmaya çalışıyorlar bu millet milyarlarca para harcayarak aldıkları çanakları çöpe atıp hükümetin zorla aldırmaya yönelik bu antenleri insanlara aldırmak adaletsizliğin en büyüğüdür.bari birde dağıtacağınız bu aletlerin fiyatlarınıda yazsaydınız milletin nasıl soyulupta ceplerinden nekadar para çaklacağınızıda ilan etseydiniz.düntada bütün ülkeler kendi vatandaşına huzurlu yaşam vermeye çalışırken AKP iktidarıda kendi milletini nasıl ezmenin peşinden koşuyor ben milletimi nasıl çarparım onun hesabını yapıyor.zamanında yastık altındaki paralarıda , altınlarıda zamanı geldiğinde dışarı çıkartacağız dediler şimdi anlıyorum ne demek istediklerini.inşallah bu millette sizlere gereken cevabı SANDIK başında verecektir.sizleri destekleyen benki okadar nefret ettim sişzlerden gerisini artık sizler düşünün.

  • zeko17 Mart 2013 23:51

    antensiz olmuyor mu kardeşim bu iş anten olduktan sonra yuvarlak olsa ne olur köşeli olsa ne olur.

  • cellat17 Mart 2013 15:49

    Türksat gibi bir kurumdan daha iyilerini beklerim çok geride kaldık