E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCarry trade için risk yükseliyor---

Carry trade için risk yükseliyor

Carry trade için risk yükseliyor
25 Haziran 2014 - 09:56 borsagundem.com

Yatırımcının son dönemki gözdesi carry trade'in artık eskisi kadar güvenli olmayabileceği uyarıları dikkat çekiyor

Uzun süre düşük kalması beklenen faiz oranları nedeniyle son dönemin yıldızı haline gelen carry trade için bazı uzmanlardan uyarı geldi.

düşük getirili kurlar kullanılması ile güvenli bir yatırım ortama yaratan yatırımcılar için bu bölgenin daha uzun süre güvenli kalamayabileceği kaydediliyor.

FED’in geçtiğimiz hafta güvercin açıklamaları carry trade’e destek verse de Deutsche Bank’tan gelen uyarıda düşük volatilite ortamında rahatlığın sona ereceğine dikkat çekti.  10 milyar dolarlık azaltın il aylık tahvil alım miktarını 35 milyar dolara çeken FED’in fazla güvercin bulunması ve uzun vadeli faiz oranlarında hedefin düşmesinin carry trad’i desteklediği algısını güçlendirse de volatilitede küresel kriz öncesi dönemlerinin görülmeye başlamasının dikkat edilmesi gereken bir konu olduğuna dikkat çekiliyor. Deutsche’ye göre üçüncü çeyrekte FED’in politika kayması ile piyasalarda gerilim yükselecek. Yatırıcının ihtiyatlı ve seçici davranması gerektiği yönünde uyaran Deutsche görüşlerinde yalnız da değil.

ANZ stratejisti Richard Yetsenga’ya göre 2014’e şimdiye kadar merkezlerin faizleri düşük tutacağı algısı ile carry trade peşinden gidildi, gelinen durumda bunu tematik olarak aşırı fiyatlandı. Faizlerin düşük kalacağını beklemenin ekonomik büyümenin devam ettiği gerçeği ile örtüşmediğini dile getirdi. Yetsenga merkezlerin mevcut fiyatlamalarda piyasalardan daha aktif olmasının kendi öngörülerinde risk olarak ortaya koyulduğunu dile getirdi. ABD tahvillerinde diplerin görüldüğünü kaydeden Yetsenga ABD dolarında güçlenmenin de devam edeceğini dile getirdi. Piyasaların düşük volatilite rehavetine kapıldığını kaydeden ANZ stratejisti piyasaların istikrar konusunda fazla iyimser olduğunun altını çizdi.

Capital Economics ise piyasalar için en büyük riskin FED faiz artışına gitmesi olduğunu belirtti.

Bazı yatırımcılar ise riskler karşısında harekete de geçmeye başladı. JP Morgan yavaş yavaş uzun kredi pozisyonlarını daha likit olan riskli varlıklar ile değiştirmeye başladı. JP Morgan yöneticisi Jan Loeys  ABD’den ani bir faiz artışı ihtimalin karşı likidite sorunu yaşamak için adımların değiştiği açıklandı.

Credit Agricole ise normalleşme senaryoları ile oluşabilecek risk ortamına karşın varlık gruplarında değişme gidildiğini duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)