E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan ABD'ye rest---

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye rest

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye rest
12 Şubat 2018 - 12:02 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara ziyaretiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim ABD'den beklentimiz açık ve nettir. Artık biz vaat istemiyoruz, somut adımlar istiyoruz." dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Afrika 2. Bakanlar Gözden Geçirme Konferansı'nın açılış oturumunun ardından Afrika Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Thomas Kwesi Quartey ve Ruanda Dışişleri, İş Birliği ve Doğu Afrika Topluluğundan sorumlu Devlet Bakanı Olivier Nduhungirehe ile ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın önümüzdeki perşembe günü Ankara'ya yapacağı ziyareti değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Bizim ABD'den beklentimiz açık ve nettir. Artık biz vaat istemiyoruz, somut adımlar istiyoruz. Kaybolan güvenin tesis edilmesi gereriyor. Kaybolan güvenin nedeni de ABD'dir. İlişkilerimiz çok kritik bir noktada. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD güçleri, YPG ile işbirliğini devam ettirmek için bir bahane olarak cepler halindeki DAEŞ'lilara dokunmuyorlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş12 Şubat 2018 12:55

    Sn .bakan siz ve sizin abd ile söylemleriniz hiç ama hiç inandırıcılığı yoktur incirlik neden halen açık neden kapatmıyorsunuz madem bu kadar düşmansa bize abd neden iki aydır abd den türkiye borsasına ve tahvillere deli gibi para akışı var bunlar seçim naralarınız vatandaş artık yutmuyor bu algı oyunlarını siz önce 16 yıldır bu kadar özelleştirme ve beş katına çıktığı halde dış borç insanlar işsiz maaşlar yetersiz zengin fakir arasında ki uçurum kelimesi kalktı cehennem oldu artık yeter bir akp li olarak tüm çevremizden size bi daha oy yok

  • Hasan aydın12 Şubat 2018 17:01

    İncirliğin kapatılması Türkiye'nin abdye karşı yapacağı son hamledir. Ayrıca ekonomi ile siyaset farklı işler ki zaten abd ile ilişkiler kopmadı kipma noktasına geldi. Ayrıca Türkiye imf ye olan borcunu ödedi diğer borçlar normal birç. Her ülkenin borcu olur.

  • Umut Karlıtepe12 Şubat 2018 12:24

    Daeş e karşı mücadele yapılacaksa YPG terör örgütüyle değil müttefik ülke Türkiye ile yapılmalıdır.Bu kadar basit.50 yıllık müttefikiz Türkiyeden ne zarar gördünüz aksine zarar gören biz olduk incirlik kullandırıldı körfez safaşı ne oldu bir koyup üç alacaktık.Bunlar söylendi yaşandı yani.

  • Vatandaş12 Şubat 2018 12:19

    Bravo Çavuşoğlu. Kesinlikle katılıyorum görüşlerinize akp li olmadığım halde.